Eriksen može biti sretan i ponosan: Danski fudbalski heroji izborili nokaut fazu EURO-a
FOTO: EPA

Deklasirali Rusiju

Eriksen može biti sretan i ponosan: Danski fudbalski heroji izborili nokaut fazu EURO-a

H. Zilić

Danska fudbalska reprezentacija plasirala se u nokaut fazu EURO-a zauzevši drugo mjesto u grupi B, a u trećem kolu savladali su Rusiju sa 1:4.

Danci su bolje otvorili meč, jer ih je samo trijumf ostavljao u igri za nokaut fazu.

Zaprijetili su golu Rusije u nekoliko navrata. Ozbiljnu priliku je imao Braithwaite u 18. minuti, zatim i Poulsen u 25. minuti ostalo je 0:0.

Parken je eksplodirao u 38. minuti kada je Damsgaard sjajnim golom doveo Dansku u vodstvo od 0:1, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku slična igra na terenu, a u 59. minuti Poulsen pogađa za 0:2.

Rusija se nije predavala. Igrala se 70. minuta kada je dosuđen penal, a siguran realizator za 1:2 bio je Dzyuba.

Oglasi

Pogodak Rusa nije poremetio Dance, koji su nastavili sa napadima. Dolberg je imao priliku u 74. minuti.

U 80. minuti bilijar pred golom Rusije, a na jednu odbijenu loptu natrčao je Christiansen i zakucao u mrežu za 1:3.

Do kraja susreta Mehle postiže četvrti pogodak u 82. minuti za konačnih 1:4.

Dancima je na ruku išao i rezultat iz druge utakmice gdje je Belgija savladala Finsku sa 0:2 i Danci su sa tri boda prošli u noakut fazu kao drugopalsirani, dok će Finci sa tri boda čekati rasplet trećepalsiranih ekipa, Rusi idu kući.

Nakon prvog kola i cijele situacije oko Eriksena, koji se borio za život, Danci su smogli snage, vratili se i sada ih očekuje nokaut faza EURO-a.

Top Komentari

Grbavica1987
Ja koliko znam u pravilniku pise da u slucaju istog broja bodova odlucuje medzusobni skor pa tek onda gol razlika a u medzusobnom duelu Finska ja pobjedila!
0 5
ragge
Baš mi je drago, siguran sam da bi i Finsku dobili da nije bila ovakva situacija..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi