Imaju svoje filmske priče na EURO-u, a mnogi žele vidjeti njihov duel u polufinalu
FOTO: EPA

Otvorio se žrijeb

Imaju svoje filmske priče na EURO-u, a mnogi žele vidjeti njihov duel u polufinalu

H. Zilić

Poznati su parovi osmine finala Evropskog prvenstva u fudbalu.

U donjem dijelu žrijeba su "lakši" mečevi, a ono što posebno privlači pažnju je mogućnost da u završnici EURO-a gledamo duel reprezentacija koji su obilježili historiju EP-a.

Naime, potencijalni par polufinala je Danska - Švedska.

Švedska i Danska su 1992. godine imali svoju priču na EURO-u. Šveđani su kao domaćini zaustavljeni u polufinalu, a Danci u već kultnoj priči sa plaža došli do titule prvaka Evrope.

Scene iz Kopenhagena, u prvom kolu kada su doktori oživljavali Christiana Eriksena obilježili su dosadašnji tok EURO-a.

Danci nakon svih dešavanja imaju motiv više. Razbili su Rusiju u grupi sa 4:1 u odlučujućoj utakmici, a sada igraju sa Velsom u osmini finala.

Oglasi

Sa druge strane Švede su već "prežalili" bez Ibrahimovića, ali i oni su pokazali disciplinu u grupi i sada ih očekuje duel osmine finala protiv Ukrajine.

Nije isključeno da i Dansku i Švedsku vidimo u četvrtini finala, a onda nova lutrija. Švedi bi išli na Engleze ili Nijemce, a Danci na Nizozemce ili Čehe.

Skandinavski mediji već prizivaju okršaj Danske i Švedske u polufinalu i smatraju da nije nemoguće, jer obje selekcije imaju jak motiv da odigraju što bolje do kraja EURO-a.

Bit će svakako uzbudljivo u nokaut fazi EURO-a.

Utakmice osmine finaala se igraju 26., 27., 28. i 29. juna. Svaki dan po dva meča na programu. Najprije slijedi dva dana pauze, pa kreće nokaut faza i onaj uzbudljiviji dio svakog takmičenja.

Parovi osmine finala:

Wales - Danska
Italija - Austrija
Nizozemska - Češka
Belgija - Portugal
Hrvatska - Španija
Francuska - Švicarska
Engleska - Njemačka
Švedska - Ukrajina

Top Komentari

Nije.bitno
Cesi bi mogli iznenaditi
3 0
bk123
Koji glup text, pa svi imaju neki motiv, nitko nije bez motiva
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi