Godine su za njega samo broj: Dante potpisao novi ugovor

Ostaje igrati za Nice

Godine su za njega samo broj: Dante potpisao novi ugovor · Zvanično

Eldar Ganibegović

Francuski OGC Nice zvanično je potvrdio da je Dante potpisao novi ugovor.

Iako ima 40 godina, za njega to nije problem. Dante i dalje igra na najvećem nivou i potpisao je novi ugovor s Nicom.

Zvanično je francuski klub to potvrdio, te će brazilski stoper dres ovog tima nositi još najmanje jednu sezonu.

Ugovor mu je isticao ovog ljeta, nagađalo se da će možda napustiti klub, ali sada je jasno da od toga nema ništa.

"OGC Nice sa zadovoljstvom objavljuje da je Dante potpisao jednogodišnje produženje ugovora. Tako će kapiten nastaviti da nosi crveno-crni dres i u sezoni 2024/2025.

Riječ je o priči koja traje od 2016. godine i nastavit će se pisati sljedeće sezone: ljubavna priča između OGC Nice, njegovog kapitena, grada i navijača. Sa 40 godina, "ComanDante" je potpisao ugovor na još godinu dana", navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Oglasi

"I u pogledu osobe i igrača kakav je, produženje njegovog ugovora bila je laka odluka. Naš odnos ide dalje od ugovorne strane stvari. Čim je htio da ostane, bili smo sigurni da ćemo se brzo dogovoriti.

Dante je uzor na terenu i van njega. On je uvijek bio tu za nas, a mi ćemo uvijek biti tu za njega", rekao je Florent Ghisolfi, sportski direktor OGC Nice.

U svim takmičenjima je Dante upisao 35 nastupa za Nicu ove sezone i nema sumnje da i dalje itekako može pomoći na terenu, naročito svojim iskustvom.

Podsjetimo, on je u Nicu stigao iz Wolfsburga 2016. godine, nakon što je još igrao za Bayern, Borussiju (M), Standard, Charleroi, Lille, Juventude i Capivariano.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S Bayernom je bio prvak Evrope i svijeta, prvak Njemačke (4), osvajač UEFA i njemačkog Superkupa, Kupa Njemačke (3), dok je sa Standardom bio dva puta prvak Belgije i jednom osvajač Kupa.

Za reprezentaciju Brazila je igrao 13 puta i postigao dva gola, te je osvojio Kup Konfederacija 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi