Ovaj čovjek nije s ove planete: Nestvarno šta je uradio večeras Kylian Mbappe u Parizu!

U dva dodira s loptom

Ovaj čovjek nije s ove planete: Nestvarno šta je uradio večeras Kylian Mbappe u Parizu!

E. Čaušević

PSG je večeras na svom terenu pobijedio Nicu sa 3:1 i plasirao se u polufinale Kupa Francuske, a meč je obilježio još jedan nevjerovatan pogodak u režiji Kyliana Mbappea.

Parižani su večeras pred svojim navijačima uspjeli da dođu do pobjede protiv Nice i zasluženo su se plasirali u polufinale, te ostali u igri za osvajanje trofeja u ovom takmičenju.

Luis Enrique je na teren poslao itekako respektabilan sastav predvođen Mbappeom, a upravo je on bio taj koji je obilježio večerašnju utakmicu.

PSG je do prednosti stigao već 14. minuti kada je Mbappe stupio na scenu i pokazao još jednom o kakvom čarobnjaku se radi.

On je u dva dodira s loptom uspio da napravi dar-mar u odbrani Nice. Sjajno je odigrao dupli bas s Fabianom Ruizom i izašao je sam na golmana Nice, te zatim poslao loptu u mrežu za vodstvo domaćih rezultatom 1:0.

Oglasi

Sjajnu akciju PSG-a, te magiju Mbappea u dva poteza za vodstvo PSG-a možete POGLEDATI OVDJE.

PSG je prednost udvostručio u 33. minuti. Veliku grešku pravi golman Nice koji pogađa Dembelea koji je vratio loptu do Ruiza, a on je bez većih problema pogodio za 2:0.

No, Nica se u finišu prvog dijela uspjela vratiti golom Labordea za 2:1, no ispostavilo se da je to sve bilo od gostiju u ovom meču.

PSG je tačku na večerašnji susret stavio u 60. minuti, a gol za konačnih 3:1 postigao je Beraldo.

U polufinalu Kupa Francuske PSG će igrati protiv Rennesa, dok drugi polufinalni par čine Lyon i Valenciennes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi