Londonska kafa iza koje se krije posao od 100 miliona eura
Sportski direktor Shakhtara stigao je u London na pregovore o transferu mlade ukrajinske zvijezde kojeg žele Arsenal i Chelsea (Foto: Twitter)

Darijo Srna stigao na pregovore

Londonska kafa iza koje se krije posao od 100 miliona eura

Midhat Šljivak

Legenda hrvatskog fudbala i aktuelni sportski direktor ukrajinskog Shakhtara Dario Srna, stigao je u London gdje će večeras prisustvovati utakmici Chelseaja i Manchester Cityja, ali će nakon toga sjesti za pregovarački stol kako bi razgovarao o prodaji mladog fudbalera Mykhaila Mudryka.

Mladi ukrajinski fudbaler Mykhailo Mudryk (22) privukao je veliku pažnju na sebe. Arsenal i Chelsea spremni su izdvojiti desetine miliona eura kako bi ga doveli u svoje redove, a Darijo Srna kao predstavnik kluba danas je stigao u London na pregovore.

Srna se pred utakmicu Chelseaja protiv Manchester Cityja družio sa starim poznanicima Eduardom Da Silvom i Willianom, a sada mu slijedi onaj teži dio posla - pregovori oko transfera Mudryka.

Neposredno pred fotografiju Srne iz Londona potpredsjednik Shakhtara Carlo Nicolini saopštio je kako klub ne žuri s prodajom.

"Ne žurimo s prodajom Mudryka. Novac nam ne treba. Mykhayla smatramo boljim fudbalerom od Antonyja i jasno vam je kolika je njegova vrijednost. Cijena je jasna", rekao je Nicolini.

Jasno se da zaključiti da ukrajinski klub za 22-godišnjeg fudbalera žele 100 miliona eura. To je cifra koju je Manchester United izdvojio za Antonyja.

Oglasi

Oni smatraju da njihov dijamant nije ništa slabiji fudbaler od reprezentativca Brazila i da je cijena od 100 miliona eura sasvim realna.

Sam Darijo Srna je prije nekoliko dana poručio kako je i jedan Jack Grealish koji ne pokazuje previše u dresu Cityja koštao 100 miliona i da je njihov igrač barem isti nivo.

"Ko želi da potpiše Mudryka morat će platiti ogromnu sumu novca, u protivnom ga naš predsjednik neće prodati. Jack Grealish je prodat za sto miliona, a Mudrykov nivo nije manji", kazao je Srna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Shakthar je navodno već odbio ponudu Arsenala od 60 miliona eura. Chelsea se potom uključio u igru i vidjet ćemo gdje će mladi ofanzivac na kraju završiti.

Mudryk je u prvom dijelu sezone za Shakhtar u svim takmičenjima odigrao 18 mečeva, te je zabio čak deset golova i dodao osam asistencija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Ako zeli igrati LIGU SAMPIONA, odabrat ce VELIKANA CHELSEA..ako zeli sjediti u SADRVANU kod XHAKE utorkom i srijedom, onda ce u AR567AL..
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi