Dario Damjanović pojačao redove bivšeg prvaka BiH

U matičnom klubu poslije dugo godina

Dario Damjanović pojačao redove bivšeg prvaka BiH

Nekadašnji reprezentativac BiH Dario Damjanović održao je obećanje i vratio se u klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru.

Tridesetšestogodišnji defanzivac će u nastavku sezone nastupati za Modriču, čiji dres je posljednji put nosio 2004. godine, a u redovima nekadašnjeg šampiona BiH će ujedno i staviti tačku na svoju bogatu fudbalsku karijeru.

Današnja realnost Modriče, koja je u prošlosti također osvojila Kup BiH i igrala evropska takmičenja, je trećerazredno društvo. Klub se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske i poslije prvog dijela sezone se nalazi na vodećoj poziciji.

U Modriči su uvjereni da će Damjanović predstavljati veliko pojačanje za plavo-žute i biti od velike pomoći na putu ka plasmanu u viši rang.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Istok:

Podsjetimo, Damjanović je posljednji angažman imao u Zvijezdu iz Gradačca s kojom se razišao ove zime. Kroz karijeru je igrao još za Hajduk, Kaiserslautern, Luch Energiju, Čelik, Novi Pazar, Jagodinu, Hong Kong Pegasus, OFK Beograd...

Za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 17 utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi