Niko ove zime nije iznenadio s odabirom kluba kao Darko Bodul!

Odlučio se za zanimljiv angažman

Niko ove zime nije iznenadio s odabirom kluba kao Darko Bodul!

Admin Čaušević

Iskusnog veznjaka Darka Bodula više nećemo gledati na premijerligaškim terenima pošto se ovaj 35-godišnjak odlučio na zanimljiv transfer i to van granica BiH. Karijeru će nastaviti u Italiji, a odabir njegovog kluba je pravo iznenađenje.

Bodul je posljednjih nekoliko godina igrao u Premijer ligi gdje je nastapao za Sarajevo i Igman, a sada je ponovo zaplovio u inostranstvo.

Novi angažman našao je u Italiji, tačnije četvrtom rangu tamošnjeg fudbala pošto je već dogovorio saradnju sak lubom FBC Gravina.

Italijanski niželigaš je u utorak predstavio iskusnog veznjaka koji se već priključio novim saigračima te je obavio i prvi trening sa ekipom.

Za Bodula su Italijani istakli da se radi o iskusnom veznjaku koji ima važne kvalitete te je naglašeno da je svojevremeno bio i član omladinskih selekcija Ajaxa.

Oglasi

Sarajlija je u prvom dijelu sezone igrao redovno za Igman, upisao je 15 nastupa uz dva postignuta gola uključujući i onaj protiv Bordo tima u porazu 2:1.

Promjene u kadru Igmana

Bodul nije jedini koji je napustio Igman ove zime pošto je Edis Mulalić odlučio da više ne računa i na Petra Boju i Vehudin Aleševića, a neće biti iznenađenje ukoliko bude još odlazaka.

Boji baš kao i Bodulu nije trebalo dugo vremena da se skrasi, a bivši veznjak Željezničara je odlučio da njegova naredna stanica bude Sjeverna Makedonija i tamošnji klub Sileks.

U međuvremenu je zabilježeno i nekoliko dolazaka, posljednji koji je na stigao i to na posudbu iz Zrinjskog je lijevi bek Filip Brekalo. Nešto ranije je potpisao i Omar Beća.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub iz Konjica će na proljeće imati samo jedan cilj, a to je ostanak u društvu najboljih što uopšte neće biti lak zadatak za tim koji je trenutno u zoni ispadanja.

Priliku da pobjegne iz opasne zone Igman će imati već u prvom kolu proljetnog dijela pošto će na svom terenu ugostiti direktnog konkurenta za opstanak, GOŠK iz Gabele.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
zrak trepti koda nebo gori spremase dulo bajovic muharem mujuc i meo kudro velezov dres da navuku
0 1
user1695754250
Debili Filip Brekalo nije na posudbi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi