U BiH je stalno meta kritika, a ugledni France Football ga proglasio najboljim Zmajem!

Ocjene bh. reprezentativaca

U BiH je stalno meta kritika, a ugledni France Football ga proglasio najboljim Zmajem!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je odigrala jedan od svojih boljih mečeva u posljednje vrijeme i ravnopravno se suprostatvila Francuskoj.

Iako je na kraju upisan minimalni poraz može se reći da sve što je sinoć prikazano nudi optimizam za nastavak kvalifikacija.

Ugledni France Football je za najboljeg u bh. taboru izabrao Darka Todorovića koji je u našoj zemlji, ali i susjednoj Hrvatskoj često na meti kritika zbog njegovih igara u Hajduku.

"Bosanski desni bek nije toliko poznat u svojoj reprezetnaciji, kao Pjanić, Džeko ili Kolašinac, ali je Lucasa Hernandeza namučio na duže od sat vremena igre. Darko Todorović, veoma aktivan u kontri nije imao hladne oči."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"On je zaslužan za jednu od najboljih sitaucija koje je stvorila Bosna, dobar je bio i defanzivno u duelima sa Lemarom i Pogbom. Nije bio previše agresivan u duelim, ali inteligentno psotavljanje i nekoliko ključnih intervencija su spriječile da Plavi povećaju prednost", navodi France Football.

Inače, Todorović je za svoj nastup dobio ocjenu 6. S istom ocjenom je nagrađen i Kolašinac. Dok su petice dobili Šehić, Hadžikadunić, Saničanin, Hažiahmetović, Krunić i Džeko. Nastupi Ahmedhodžića, Cimirota i Pjanića su nagaređni ocjenama 4.

Promo

Top Komentari

user1585252255
Bravo Darko.. samopouzdanje drzi i samo naprijed !
16 0
Sukedzo
Neka ga vode sebi
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi