Darko Todorović potpisao za Salzburg

Petogodišnji ugovor za bh. reprezentativca

Darko Todorović potpisao za Salzburg · Zvanično

Dojučerašnji fudbaler tuzlanske Slobode Darko Todorović danas je zvanično postao novi član Salzburga.

Ovaj perspektivni 21-godišnji desni bek napustio je Tušanj na kojem je proveo cijelu dosadašnju karijeru, te se pridružio austrijskom prvaku koji je prošle sezone igrao polufinale Evropske lige. Sa klubom iz Mozartovog grada je Todorović potpisao petogodišnji ugovor.

"Red Bull Salzburg je veliki klub, igra odličan fudbal i znam da se oslanja na mlađe igrače, u šta sam se uvjerio. Naravno, pratio sam prošle sezone Salzburg u Evropskoj ligi i znam kako je nesretno ispao od Marseillea u posljednjoj minuti. Ali, siguran sam da i ove sezone možemo postići tako dobre rezultate", rekao je Todorović.

"Angažovanjem Darka Todorovića smo dobili univerzalnog fudbalera koji može igrati na obje strane terena. Također, konkurencija u ekipi se dodatno pojačala na defanzivnim pozicijama", riječi su sportskog direktora Salzburga Christopha Freunda.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Slobodi je na ime obeštećenja pripao određeni novčani iznos, ali još uvijek nije poznato o kojoj cifri je tačno riječ.

Darko Todorović će u Red Bull Salzburgu dijeliti svlačionicu sa još jednim fudbalerom iz BiH Smailom Prevljakom.

Top Komentari

Arnel925
Svaka cast napokon dobar transfer za igraca iz nase lige
9 1
Lud
Oglasili se iz Salzburga: "Todorović nije u našem fokusu"... naslov od prije mjesec dana ...
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi