Suze i filmska priča: Legendarni klub poražen u gradiću od 4.000 stanovnika

Utakmica za pamćenje

Suze i filmska priča: Legendarni klub poražen u gradiću od 4.000 stanovnika

Haris Zilić

Kup takmičenja nam uvijek donesu iznenađenja, tako je sinoć bilo u Škotskoj. Niželigaš Darvel FC je eliminisao kultni Aberdeen jedan od najpopularnijih škotskih klubova i izborio plasman u petu rundu škotskog FA Cupa.

Darvel je slavio sa 1:0 i tako priredio jednu od najvećih senzacija u historiji ostrvskog fudbala.

Inače klub dolazi iz istoimenog gradića koji broji oko 4.000 stanovnika i nalazi se u blizini Kilmarnocka.

Klub je godinama na amaterskom nivou, ali 23. januara 2023. godine ispisali su najljepšu noć u svojoj dugoj historiji koja traje čak od 1889. godine.

Darvel FC je član Premijer divizije Zapadne Škotske to je jedan od najnižih rangova takmičenja u škotskom fudbalu.

Nakon što je sudija svirao kraj u duelu protiv Aberdeena na malom stadionu kapaciteta 1.000 mjesta, nastalo je veliko slavlje.

Oglasi

Sve generacije iz ovog malenog grada slavile su uspjeh svog kluba.

Bilo je suza, osmijeha, emocije su dostizale vrhunac, a igrače tek očekuje velika nagarada. Mali Darvel FC je među 16 najboljih klubova u državi.

Inače prije Aberdeena simpatični momci iz Darvela izbacili su Tynecastle, Dalbeattie Star i Montrose.

U osmini finala ih očekuje dule protiv Falkirka, možda i prilika da odu u četvrtfinale najstarijeg takmičenja u Škotskoj i ispišu još jedne stranice historije ostrvskog fudbala.

Top Komentari

HamzaVojvoda
ovo ko da neka vrguljusa razbije Sarajevo, Zelju Veleza Borca i slicno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi