Scene iz Škotske tokom minute šutnje zgrozile Veliku Britaniju: "Lizzy je u kutiji..."

Navijači Hiberniana nisu odali počast preminuloj kraljici

Scene iz Škotske tokom minute šutnje zgrozile Veliku Britaniju: "Lizzy je u kutiji..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Hiberniana igrali su jučer na svom terenu protiv Aberdeena utakmicu osmog kola škotskog Premiershipa.

Utakmica u Velikoj Britaniji ovog vikenda očekivano počinju minutom šutnje zbog smrti Kraljice Elizabethe II koja je prošle sedmice potresla ovu zemlju.

Kraljica Elizabetha II vladala je Velikom Britanijom čak 70 godina, a prošle sedmice preminula je u 96. godini života upravo u Škotskoj.

U ponedjeljak će biti održana i sahrana, a proteklih dana vlada velika tuga širom zemlje. Međutim, ima i onih u Velikoj Britaniji koje smrt kraljica i nije baš toliko potresla.

To se vidjelo i na jučerašnjem meču Hiberniansa i Aberdeena kada su navijači domaćeg kluba zgrozili javnost na Otoku svojim ponašanjem tokom minute šutnje.

Pojedini navijači Hiberniansa su zviždali tokom minute šutnje za kraljicu, ali neki od njih su čak pjevali pogrdnu pjesmu koja je posebno javnost u Engleskoj ostavila bez teksta.

Oglasi

"Lizzy je u kutiji", pjevali su navijači Hiberniansa.

Na videu koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako pojedini navijači ovog kluba pokazuju srednji prst ka velikom ekranu na stadionu na kojem je bila fotografija Kraljice Elizabethe II.

[twitter]https://twitter.com/AidanDuffy07/status/1571137819380416512[/twitter]

Treba istaći da je ova utakmica završena rezultatom 3:1 za domaći tim koji je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem više.

Gosti su u četvrtoj minuti šokirali domaće kada su poveli sa 1:0 golom Duka, ali je Boyle u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena uspio da poravna na 1:1.

U drugom dijelu Hibernian postiže još dva gola, a junak je bio Campbell koji je oba puta zatresao mrežu Aberdeena i tako donio tri boda svojoj ekipi.

Top Komentari

SarajFK
VELIKI RESPEKT SVIMA KOJI SU ZVIZDALI... Nabijem ovu krepalu uhljebbarku na kitu. Steta sto nije krepala odmah na porodu i ona i svi njoj slicni uhljebbi.
3 5
King_Kenny
...inace,sto se tice Skota,njih sam upoznao dosta dok sam radio u VB,vozio sam i robu mnogo puta u Edinburgh,ljudi pricaju Engleski,a nista ih ne razumijes,pogotovo oni sa sjeverozapada,potpuno nerazumljiv akcent...inace mrze Engleze nenormalno,pogotovo stari Skoti iz ruralnih podrucja...slicna mrznja kao ovdje kod nas,i na nacionalnoj i na vjerskoj osnovi iako su krscani i jedni i drugi...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi