Rummenigge ostavio nadu za Alabu: Vrata su još uvijek otvorena...
Foto - EPA

Imat će šansu da razgovara

Rummenigge ostavio nadu za Alabu: Vrata su još uvijek otvorena...

M. Šljivak

David Alaba i Bayern obavili su u prethodnim mjesecima brojne pregovore o produžetku saradnje.

Međutim, do dogovora nije došlo jer je Alabi i njegovom agentu Piniju Zahaviju ponuda od 17 miliona eura godišnje bila mala i oni su tražili oko 25 miliona eura.

Iz Bayerna su nakon posljednje runde pregovora poručili da više nikakva ponuda ne postoji. Javno je to istakao predsjednik Heibert Hainer, no danas je direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge donio nešto drugačije informacije.

Pred utakmicu protiv Borussije Dortumnd Rummenigge je govorio o 'slučaju Alaba' i najavio je mogućnost da se stvari promijene u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Što se tiče Davidovog slučaja, vrata su još uvijek otvorena. Smatram da sve trebamo mirno rješavati. Ne odbacujem mogućnost da će ipak ostati u klubu", rekao je Rummenigge.

Ipak, s obzirom na to da Alaba traži ogromu platu i da Bayern nema namjeru da mu da 25 miliona eura godišnje, to će se realno teško desiti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sanska_Prangija
Koji 25mio? To je cifra prije corone bila ljudi moji. A vi koji se znajte cijenkati, znat ce te da onaj koji trazi lovu, uvijek trazi najvise moguce, a onaj koji je daje, najnizu cifru nudi, pa se nadje u sredini
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi