Bayern donio odluku o Davidu Alabi
Foto - EPA

Rukovodstvo obavilo sastanak

Bayern donio odluku o Davidu Alabi

M. Šljivak

David Alaba i rukovodstvo Bayerna bezuspješno su prethodnih mjeseci pregovarali o novom ugovoru.

Austrijski fudbaler nije pristao na platu koju mu je nudio Bayern i koja bi, prema određenim informacijama, sa bonusima iznosila čak 19 miliona eura godišnje.

Tražio je Alaba više novca. On i njegov agent Pini Zahavi insistirali su da plata bude 25 miliona eura, ali na takve uslove Bayern nije pristao jer je smatrao da su previše.

Na kraju će po svemu sudeći Alaba narednog ljeta napustiti klub. Postojala je opcija da ga prodaju već u zimskog prelaznom roku, ali i od toga neće biti ništa.

Kako navodi Bild, rukovodstvo kluba je održalo sastanak na ovu temu. Odlučeno je da im nekoliko miliona od transfera ne znači ništa i Alaba će do kraja sezone nositi dres Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Austrijanac već od januara ima mogućnost da pregovara sa drugim timovima, a vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru.

Alaba je kompletnu karijeru proveo u Bayenru i nastupio je 396 puta za prvi tim.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Na tribine ga ostavit do kraja sezone
9 1
Mele
Hebo ga agent, niko mu nece dati vise. Ni Psg, ni City, Barsa i Real maks 10 da mu ponude. Nisi Mbappe jado jadni..Hoce platu vecu od Lewangolskog, ha ha..
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi