David Alaba objasnio zašto je odlučio napustiti Bayern
Foto - Real Madrid

Austrijanac otkrio

David Alaba objasnio zašto je odlučio napustiti Bayern

M. Šljivak

David Alaba predstavljen je danas kao novi fudbaler Real Madrida.

Austrijski defanzivac potpisao je petogodišnji ugovor sa Kraljevima vrijedan 12 miliona eura po sezoni, a na predstavljanju je istao veliko zadovoljstvo što stigao u Madrid.

Alaba je saopštio razloge odlaska iz Bayerna nakon 13 godina provedenih u klubu.

"Odlučio sam napraviti novi korak u karijeri. Imao sam brojne ponude, ali za mene je postojala samo jedna opcija - Real Madrid", rekao je Alaba i zatim je dodao rečenicu koju većina fudbalera kaže kada stigne u neki veliki klub.

"San mi se ostvario. Ovo je najveći klub na svijetu", poručio je Alaba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Smatra da u Realu može još više napredovati.

"Želio sam se dodatno izgraditi kao igrač i kao osoba. Ispunio sam san i ovo je izazov koji sam tražio. Došao sam ovdje da budem David Alaba i da svojim sposobnostima pomognem klubu", rekao je austrijski fudbaler na predstavljanju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Kakav licemjer.Otisao si u Real zbog para i fol najdrazi klub. Fuj kakvi su danasnji fudbaleri.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi