Bayernu se ponavlja 'slučaj Alaba': Leon Goretzka traži nevjerovatnu cifru
Foto - EPA

Igrači nemilosrdni prema klubu

Bayernu se ponavlja 'slučaj Alaba': Leon Goretzka traži nevjerovatnu cifru

M. Šljivak

Minhenski Bayern ostao je ovog ljeta bez dugogodišnjeg člana Davida Alabe.

Austrijski fudbaler odlučio je napustiti redove bavarskog giganta nakon 13 godina i prihvatio je ponudu Real Madrida.

Alaba i njegov agent Pini Zahavi dugo su pregovarali sa rukovodstvom Bayerna o novom ugovoru. Bilo je dosta različitih informacijama o traženim i ponuđenim uslovima, ali je Alaba na kraju odlučio da ode iz kluba u kojem je stekao ime.

Njegovim stopama mogao bi i njemački reprezentativac Leon Goretzka čiji agent traži zaista nevjerovatnu cifru za novi ugovor.

Menadžer Jorg Neubauer je za 26-godišnjeg veznjaka tražio platu od čak 20 miliona eura po sezoni, a na to u Bayernu sasvim sigurno neće pristati.

Oglasi

Rukovodstvo Bayerna je spremno Goretzi ponuditi 'samo' 10 miliona eura po sezoni i ako ne dođe do nekog ludog preokreta u razgovorima, bavarski velikan bi mogao ostati bez još jednog veoma bitnog fudbalera.

Bild navodi kako je Manchester United spreman da plati Goretzki ugovor od 20 miliona eura po sezoni i očigledno da se Bavarcima sprema još jedan 'slučaj Alaba'.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leon Goretzka je član Bayerna od 2018. godine, a u klub je stigao iz Schalkea kao slobodan igrač. Sa Bayernom je osvojio sve, a u 112 odigranih utakmica zabio je 25 golova.

Aktuelni ugovor njemačkog reprezentativca sa velikanom iz Minhena važi do ljeta naredne godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Dovidjenja gospodine!!
9 1
user1583752673
Ma mrs!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi