Najveći promašaj Salihamidžića u Bayernu: Igra na posudbi u Cvajti, a zarađuje pet miliona eura
Foto - EPA

Jann-Fiete Arp završio u Holstein Kielu

Najveći promašaj Salihamidžića u Bayernu: Igra na posudbi u Cvajti, a zarađuje pet miliona eura

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić je u protekle četiri godine napravio velike stvari za Bayern.

Salihamidžić je jedan od kreatora tima koji je 2020. godine osvojio apsolutno sve što je mogao, ali mu mnogi navijači ovog tima ne priznaju zasluge.

Imao je naravno Brazzo i promašaja u dovođenju igrača, a najveće je svakako 21-godišnji njemački napadač Jann-Fiete Arp.

Ovaj mladi napadač koji je 2019. godine stigao u Bayern iz HSV-a u transferu vrijednom tri miliona eura i smatrao se novom napadačkom nadom njemačkog fudbala.

Međutim, Arp se u seniorskoj konkurenciji nije dokazao. Šansu za igru u prvom timu nije imao, pa je uglavnom vrijeme provodio sa B timom bavarskog giganta.

Oglasi

Bayern je pokušavao da se riješi Arpa. Međutim, njegov ugovor od pet miliona eura po sezoni predstavljao je problem timovima koji su ga željeli na posudbi jer tu cifru niko nije želio plaćati.

Na kraju se našlo rješenje. Arp je posuđen Holstein Kielu, ali bavarski velikan i dalje plaća većinu od njegove plate i tako će očigledno biti do isteka ugovora 2024. godine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRgq0w_nft_/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački stručnjaci smatraju da Arp ne posjeduje kvalitet da bi igrao vrhunski fudbal. Ispostavio se kao poprilično skupa greška Bayerna i vjerovatno za sada najveći Salihamidžićev promašaj.

Arp je nekada bio velika nada njemačkog fudbala. Dominirao je u omladinskim kategorijama HSV-a, a 2017. godine je postigao i bundesligaški prvijenac protiv Herthe i postao je prvi igrač rođen 2000. godine koji je zabio gol u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi