Alabu očigledno zanima samo dobar ugovor
Foto - EPA

Još ne zna gdje će

Alabu očigledno zanima samo dobar ugovor

M. Šljivak

David Alaba odlučio je da napusti minhenski Bayern.

Nakon dugogodišnje ljubavi austrijski fudbaler je nedavno zvanično objavio da želi nove izazove u karijeri, ali odluku gdje će igrati još nije donio.

Alaba je dakle još uvijek bez potpisa za novi tim. Iako se činilo da će njegova nova destinacija biti Madrid, gdje ga želi Real, Kraljevi mu ne nude dovoljno novca i Alaba za sada ne želi da potpiše ugovor.

Austrijanac zbog toga pregovara i sa drugim klubovima. Tu su još PSG, te nekoliko klubova iz Premier lige, pa neće biti nikakvo čudo ako umjesto Reala odabere neku drugu opciju.

Bayern je, podsjetimo, činio sve kako bi zadržao Alabu. Nuđen mu je ogroman ugovor sa bonusima (oko 20 miliona eura), ali je ono to odbio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, za sada Real nema namjeru da mu ponudi ni blizu ove cifre. Kraljevi ne mogu da izdvoje ni željenih 12 miliona eura godišnje, pa ovaj 28-godišnjak razmatra druge opcije.

Očigledno je novac ono za čime se vodi Alaba u izboru novog kluba i vidjet ćemo kakvu će odluku na kraju donijeti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Alaba izvisio. U drugim klubovima neće biti ni trećina toga što je u Bayernu bio, prvotimac, uživati u poštovanju tima, uprave i navijača, da ne govorim da neće 100% imati minutažu kao što je imao. Ali tako je kada ti pare udare u glavu, Zahavi ga nafurao da vrijedi mnogo više (njemu naravno samo pare u glavi), ovaj ko balavac poletio. A imao je odličnu platu, komotno se mogao i penzionisati u Minhenu, jer Bayern neće otjerati vjerne igrače kao ostali klubovi..
6 2
Melo15
”Karma is a bitch” - bojim se da ce mu ovo doci glave, ako ode i Bayerna za dvije-tri godine ga nece nigdje biti. U Bayern-u igra u prvoj iz razloga sto je stekao postovanje, obzirom na katastrofalnu formu u kojoj je trenutno i da je Hernandez na klupi. Gdje god drugo ode, igrat ce polusezonu i ljudi ce ga nabiti s noge na nogu!! Al’ et sad, mozda i ja dzaba slafenzi.. :D
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi