Napravio "smrtni grijeh": Fudbaler Reala od sinoć prolazi kroz pakao, već ga tjeraju iz kluba!

Trpi brojne rasističke uvrede

Napravio "smrtni grijeh": Fudbaler Reala od sinoć prolazi kroz pakao, već ga tjeraju iz kluba!

Admin Čaušević

Fudbal je samo sport, međutim ponekad navijači znaju pretjerati i nekom normalan život učiniti paklenim. To je na svojoj koži najbolje osjetio fudbaler Reala i to zbog svojih glasova za nagradu The Best. 

Leo Messi je do prestižne nagrade stigao ispred Kyliana Mbappea i Karima Benzeme te je tako po drugi put u karijeri proglašen najboljim na svijetu po izboru FIFA-e.

Nakon što je pobjednik proglašen FIFA je odmah objavila rezultate glasanja. Pravo glasa su imali kapiteni, selektori reprezentacija kao i novinari članica svjetske međunarodne fudbalske organizacije.

Brojni fanovi su počeli da gledaju rezultate, a jednom igraču Reala se noć pretvorila u pakao, a otišlo se do te mjere da ga navijači Los Blancosa tjeraju iz kluba.

Naime, David Alaba kao kapiten reprezentacije Austrije je pet glasova dao Lionelu Messiju što su mnogi navijači Reala shvatili kao "smrtni grijeh".

Oglasi

Pouzdani defanzivac je Messija stavio ispred dvojice klupskog saigrača Karima Benzeme koji je na kraju bio treći u kupnom poretku.

Austrijski kapiten je dao tri boda i Kylianu Mbappeu zbog čega mu se dodatno zamjera jer navijači smatraju da je trebao glasati i za Luku Modrića.

Alaba nije dao najviše glasova Benzemi i to je ono što mu navijači Reala ne mogu oprostiti

Tokom noći bivši igrač Bayerna je pretprio veliki broj rasističkih uvreda i to od starne navijača Reala koji "vise" na Alabinom Instagram profilu.

Na jednoj fotografije je ispisano više od 7.000 komentara sa porukom da Alaba ode iz kluba, dok istovremeno trpi rasističke uvrede na Twitteru.

Jutros je morao i reagovati sam Alaba koji je objasnio kako se došlo do toga da najviše glasova dodijeli Messiju.

"Austrijska reprezentacija je za nagradu glasala kao tim. Svako u vijeću reprezentacije ima pravo glasa i tako je odlučeno", naveo je 30-godišnjak.

"Svako zna, a posebno Karim koliko se divim njemu i njegovim nastupima", poručio je Alaba.

Alaba je svojim sjajnim nastupima prošle sezone zauvijek kupio srca kod navijača Reala, međutim sada se situacija okrenula i bit će interesantno za vidjeti kakav će doček imati na sljedećem nastupu na stadionu Santiago Bernabeu.

Top Komentari

Hahhahaha pa najprljaviji,najsmrdljiviji,najšugaviji,najgori,najviše zaostali na svijetu su ti navijači tog fašističkog polukluba zvanog penal madrid.Nema veće stoke od njih
1 2
Mostarac94
A to sto je sugo messi dao 5 bodova neymaru jer je znao da mu nije konkurencija niko nista ne spominje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi