Ostvarili veličanstvenu pobjedu na Anfieldu, ali samo dva dana kasnije dobili užasne vijesti

Ancelotti na mukama

Ostvarili veličanstvenu pobjedu na Anfieldu, ali samo dva dana kasnije dobili užasne vijesti

E. Čaušević

Real Madrid u utorak je ostvario veličanstvenu pobjedu na Anfieldu protiv Liverpoola sa 5:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Međutim, samo dva dana kasnije sve to se zaboravilo nakon što su stigle veoma loše vijesti za kraljevski klub.

Real Madrid je očajno otvorio utakmicu na Anfieldu i već nakon 15-tak minuta gubio je sa 2:0, te se činilo da prvaku Evrope prijeti prava katastrofa protiv Liverpoola, ali su oni do kraja došli do spektakularnog preokreta.

Kraljevski klub je pokazao protiv Liverpoola svu svoju snagu i zbog čega ih niko ne smije prerano otpisivati. Napravili su fantastičan preokret, te su na kraju slavili sa 5:2 i ostvarili veliku prednost pred revanš u Madridu.

Međutim, sreća u redovima Real Madrida nije baš dugo trajala. Samo dva dana kasnije stigle su tužne vijesti koje su pokazale da su Kraljevi na Anfieldu izgubili dvojicu veoma važnih igrača.

Nakon svega 25 minuta utakmice igru je morao napustiti David Alaba koji se požalio na povredu zadnje lože i nije mogao da nastavi utakmicu, a umjesto njega na teren je ušao Nacho.

No, povreda Alabe nije bio jedini šamar za Carla Ancelottija. U finišu utakmice morao je napraviti još jednu prinudnu izmjenu kada je meč završio Rodrygo koji se također žalio na povredu i njega je zamijenio Dani Ceballos.

Oglasi

Alaba i Rodrygo su po povratku u Madrid uradili detaljnje preglede nakon čega je ljekarski tim morao Ancelottiju saopštiti tužne vijesti.

Oporavak Alave i Rodryga neće trajati previše dugo, ali činjenica je da će propustiti neke od veoma važnih utakmica koje očekuju Real Madrid u narednom periodu.

Rodrygov oporavak će trajati tek desetak dana, dok će Alaba van terena biti mjesec dana. No, obojica će propustiti gradski derbi protiv Atletico Madrida koji je na rasporedu ovog vikenda, ali i prvi meč polufinala Kupa kralja protiv Barcelone koji se igra za sedam dana.

Također, Ancelotti neće moći računati na Rodryga i Alabu ni protiv Betisa u prvenstvu, a ta utakmica igra se nakon meča protiv Barcelone.

Oglasi

Očekuje se da se Rodrygo na teren vrati 11. marta kada će Kraljevi igrati protiv Espanyola, dok će Alaba zaigrati najvjerovatnije tek početkom aprila.

To znači da će Austrijanac propustiti također i revanš meč Lige prvaka protiv Liverpoola, ali i ligaški El Clasico protiv Barcelone koji će se igrati 19. marta na stadionu Camp Nou.

Alaba bi trebao biti spreman za meč protiv Valladolida 2. marta, kao i za revanš u Kupu kralja protiv Barcelone koji će se igrati tri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Ancelottija su to sigurno itekako loše vijesti jer ionako muku muči s povredama igrača, a posebno je problematična pozicija lijevog beka jer je pored Alabe ranije ostao i bez Mendyja.

I povreda Rodryga je veliki udarac s obzirom da je Brazilac bio u jako dobroj formi, te se pokazao kao igrač odluke u najvažnijim utakmicama i jasno je da će se njegovo odsustvo osjetiti u derbijima protiv Atletica i Barce.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi