Pohlepa Alabe i agenta: Nerealna je cifra koju je Austrijanac odbio od Bayerna
Foto - EPA

Tražio je još više novca

Pohlepa Alabe i agenta: Nerealna je cifra koju je Austrijanac odbio od Bayerna

M. Šljivak

David Alaba od naredne sezone neće nositi dres Bayerna.

Rukovodstvo bavarskog kluba odlučilo je završiti sve pregovore sa austrijskim fudbalerom nakon što on i njegov agent Pini Zahavi nisu pristali na ponudu kluba.

A ponuda koju je kub stavio pred njega je bila zaista impresivna. Nudili su mu platu od 17 milionna eura, plus bonuse. Ekspert Alfred Draxler je za TV emisiju Doppelpass otkrio detalje ugovora.

"Koliko sam upoznat, Alaba je mogao zaraditi 19 miliona eura sa bonusima. A kada igraš u Bayernu, bonusi su isto što i garantovan novac. Ali, tako je kako je. Pini Zahavi se kockao do kraja, tražio je još više novca i zbog toga je sve propalo", saopštio je Draxler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cifra koju je tražio Zahavi za Alabu je zaista ogromna. Želio je platu od čak 25 miliona eura, čime bi postao najplaćeniji fudbaler Bayerna, ali pohlepnost kod Bayerna ne ide.

Klub se zahvalio fudbaleru na svemu što je učinio za njih i poručio je da pregovora više nema, pa će Alaba na kraju sezone napustiti Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

opasni_medo
Bayern je gospodski klub, Alaba je dobar igrač, ali ucjene ne prolaze. No, neće za kaznu ostatak ugovora "odraditi" na tribinama, nema osvete. Kapa dolje takvom poslovanju. Dugoročno, Bayern je uvijek na dobitku.
9 2
Twista
Zato ce doci zamjena Upemacano. A on ce otici gdje god zeli i igrati za 10/12 miliona. Jer vise nece dobiti, a bayern ce za jeftinije pare dobiti mladjeg i boljeg stopera.
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi