Slavni fudbaler za samo 10 mjeseci zapušteni stadion pretvorio u čudesnu fudbalsku arenu

Uložen je ogroman novac

Slavni fudbaler za samo 10 mjeseci zapušteni stadion pretvorio u čudesnu fudbalsku arenu

Admin Čaušević

S novcem se može sve. Potvrđuje to i priča iz SAD-a u kojoj je glavnu ulogu imao proslavljeni fudbalski as. Zapušteni i zarasli stadion je uspio renovirati i učiniti ga prelijepim sportskim zdanjem.

Nakon što je napušten 2016. godine stadion Lockhart je bio prepušten samom sebi. Lokalna zajednica je od njega digla ruke te je s vremenom postao prava mala prašuma.

Snimci iz zraka su pokazivali da se samo zahvaljujući tribinama moglo zaključiti da se na tom mjestu nekada nalazio fudbalski stadion.

Ipak, kao spasitelj se 2019. godine pojavio David Beckham, legendarni engleski fudblaer koji leži na novcu i ima odličan osjećaj za posao.

Beckham je osnovao svoj klub Inter Miami, a za mjesto za odigravanje domaćih utakmica odbrao je upravo napušteni stadion.

Beckham je u stadion uložio 60 miliona eura

Bivši as Manchester Uniteda i Reala je došao na zapuštenu lokaciju, izvidio situaciju te nakon molbi dobio dozvolu lokalne vlasti za renoviranjem stadiona.

Oglasi

Englez je dobio dozvolu na 50 godina da koristi stadion, a za 10 mjeseci je na ovom mjestu je izgrađeno prelijepa fudbalska arena.

Novi stadion je bio domaćin i utakmica reprezentacije SAD-a

Nakon što je stadion otvoren Beckham je prodao prava na naziv stadiona koji se trenutno zove DRV PNK što Englezu donosi dodatno zaradu.

Stadin je kapaciteta 18.000 sjedećih mjesta, ali ispunjava sve potrebne uslove za održavanje vrhunskih utakmica. Tako je bio i domaćin susretu reprezentacije SAD-a protiv El Salvadora.

U blizini stadiona se nalazi i nekoliko terena, kao i ogroman parking pa tako Inter Miami ima sve na jednom mjestu što mu je potrebno.

Inače, troškovi rušenja i izgradnje novog stadiona od jula 2019. do maja 2020. godine su iznosili oko 60 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti