Beckham zaradio suludu cifru, pa postao meta kritika i u Engleskoj i u Kataru
Ni u Engleskoj ni u Kataru nisu zadovoljni Davidom Beckhakom.

Nisu zadovoljni s njim

Beckham zaradio suludu cifru, pa postao meta kritika i u Engleskoj i u Kataru

Eldar Ganibegović

David Beckham je bio veleposlanik Svjetskog prvenstva u Kataru. Zaradio je ogroman novac, ali s njim nisu zadovoljni niti organizator prvenstva, niti u njegovoj rodnoj zemlji.

Svjetsko prvenstvo u Kataru završeno je prije dva dana, a novi prvak svijeta, po treći put u historiji, postala je Argentina. 

Veleposlanik 22. Mundijala bio je David Beckham, no izgleda da niko nije zadovoljan tom saradnjom Naime, Englez je zaradio oko 150 miliona dolara, a sada trpi kritike i iz Velike Britanije i iz Katara.

U rodnoj zemlji zamjeraju mu promovisanje države u kojoj se progone LGBT osobe i navodno krše ljudska prava. daZa njegovu odbranu, njegov glasnogovornik dao je izjavu objavljenu u New York Timesu:

"David je sudjelovao na mnogim Svjetskim prvenstvima i drugim velikim sportskim događajima i kao igrač i kao ambasador. I uvijek je vjerovao da sport ima moć činiti dobro u svijetu.

Razumijemo da postoje različita i snažna stajališta o angažmanu na Bliskom istoku, ali pozdravljamo činjenicu da je rasprava o ključnim pitanjima izravno potaknuta prvim Svjetskim prvenstvom u ovoj regiji."

Oglasi

Objašnjenja su se pokazala nedostatnima. Beckham još uvijek ima ukaljanu reputaciju. Kao da to nije dovoljno, i u Kataru su razočarani 47-godišnjim Englezom.

Kako prenosi New York Times, organizatori mu zamjeraju što konstantno izbjegava istupe u medijima i ne govori o svojoj zemlji iz straha da mu se ne postavi neugodno pitanje.

Beckham je odbio da da intervju za dokumentarni film svom kolegi Garryju Nevilleu, koji je tijekom turnira radio za jednu od britanskih TV postaja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tijekom njega imao bi priliku odagnati sumnje vezane uz ugovor i optužbe protiv Katara, a u susretu s prijateljem mogao bi računati na nježan tretman, no ipak je odbio.

Beckhamov lik je bio vidljiv na mnogim plakatima, ali zamjera mu se to što nije više učestvovao u promociji Katara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi