Jedini pravi Galatikosi izabrali najgoreg trenera koji ih je vodio: "Ne znamo ni kako je došao tu"

Beckham otkrio detalje

Jedini pravi Galatikosi izabrali najgoreg trenera koji ih je vodio: "Ne znamo ni kako je došao tu"

Admin Čaušević

Ime Davida Beckhama se posljednjih dana vrti po inostranim medijima nakon premijere dokumentarca o njemu i njegovoj supruzi Victoriji. U jednom dijelu filma čuveni fudbaler je govorio i o svom najgorem treneru u karijeri.

Beckhama je u karijeri trenirao niz sjajnih stručnjaka, svakako se izdvajaju trofejni stručnjaci kao što su Alex Ferguson, Fabio Capello i Carlo Ancelotti.

Ipak, kada je u pitanju najgori trener, najlošije se slagao za Carlosa Queiroza koji ga je vodio kako u Manchester Unitedu tako i u Real Madridu.

"Carlos Queiroz, o kojem nisam znao ništa, baš ništa. Nismo uopšte razumjeli kako je dospio u Manchester United, ali nekako jeste", rekao je Beckham.

David Beckham i Carlos Queiroz u Real Madridu

"Nikad, nikada se profesionalno ne bih stavio u poziciju koja bi promijenila način na koji sam igrao. Nikad se nisam slagao s njim", zaključio je Englez.

U Real Madridu Querioz je Beckhama vodio u sezoni 2003/2004 kada je Englez upisao 46 nastupa u svim takmičenjima uz sedam golova i 17 asistencija.

Oglasi

Nakon avanture u Realu portugalski trener se uglavnom posvetio reprezentativnom fudbalu, a trenutno je selektor Katara.

Beckham se prisjetio i njegovog razgovora iz aprila 2003. godine sa susreta Lige prvaka kada ga je Zinedine Zidane pitao dolazi li u Madrid.

Kraljevi su tada eliminisali Crvene Đavole sa ukupnih 6:5, a kad je utakmica završila, Zidane je prišao Beckhamu, igraču Uniteda i kratko su razgovorali.

"Zidane mi je prišao. Ne govori puno engleski i nije baš da priča previše, pružio mi je ruku i rekao: 'Dolaziš li u Madrid?'", prisjetio se Beckham.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Engleska zvijezda je tokom dokumentarca rekla da nikada neće zaboraviti taj trenutak: "Rekao sam: 'Je li mi Zizou to rekao? 'Svidio mi se taj trenutak.'"

Beckham je u Real stigao na ljeto 2003. godine, a u španskom velikanu se zadržao do 2007. godine kada je otišao u LA Galaxy.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi