Najbolja asistencija koju je svijet vidio: Ni Ronaldo nije mogao da vjeruje šta je Beckham uradio

Nevjerovatna duga lopta Engleza

Najbolja asistencija koju je svijet vidio: Ni Ronaldo nije mogao da vjeruje šta je Beckham uradio

Endin Čaušević

David Beckham svojevremeno je bio jedan od najboljih veznih igrača u Evropi, a najbolje dane svoje karijere proveo je u Manchester Unitedu i Real Madridu.

Beckham je ponikao u dresu Manchester Uniteda i bio je dio sjajne generacije koja je 1999. godine osvojila Ligu prvaka. Ipak, četiri godine kasnije odlučio se na transfer o kojem je tada brujila Evropa.

Naime, Becks je odlučio da nakon više od desez godina napusti Crvene đavole i karijeru nastavi u dresu Real Madrida gdje je također ostavio veliki trag.

Beckham je u dresu Real Madrida imao nekoliko zaista fantastičnih utakmica, a o njegovim pojedinim asistencijama se i danas priča.

Jedna od njih je i asistencija u meču protiv Zaragoze kada je Beckham ponovo pokazao kakvu dugu loptu ima, te da je bez premca u svijetu fudbala što se toga tiče.

Real Madrid i Zaragoza igrali su revanš poluginala Kupa kralja nakon što su gosti u prvom meču šokirali Kraljeve i slavili sa 6:1. Real je u revanšu uspio da slavi sa 4:0, ali to nije bilo dovoljno da se na kraju plasiraju u finale.

Na ovoj utakmici Beckham je upisao asistenciju o kojoj se i danas priča kada je na fenomenalan način uposlio Ronalda koji je postigao pogodak za 3:0.

I sam Ronaldo bio je iznenađen kako je Beckham uspio tako da ga "pogodi", a u jednom od intervjua koje je dao prije nekoliko godina pričao je o engleskom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Beckham je bio jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Mogao ti je dodati loptu gdje god si htio. Čak i bez da me pogledao prije toga znao mi je poslati savršen pas. Moram mu se zahvaliti za mnoštvo nevjerovatnih asistencija koje mi je dao, bio je zaista nevjerovatan u tome", rekao je Ronaldo.

Beckham je u Real Madridu igrao četiri sezone, a potom je na ljeto 2007. godine odlučio da pređe u LA Galaxy kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor. Karijeru je završio prije devet godina u dresu PSG-a.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Sada će @King_Kenny da kaže kako se sjeća ove utakmice, iako tada nije bio ni rođen, ali uz pomoć gugla će da nauči sve historijske trenutke. Čak je moje svjedočanstvo iz srednje starije od njega :)
8 0
pjanke.sa
Hebote i on trci u 10. minuti 3:0 vode uzima loptu i donosi je na centar. Kakvi su to majstori bili.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi