Beckham i danas zaplače zbog jednog detalja iz karijere: "Volio bih tabletu koja briše sjećanja"
Suze engleskog fudbalera i 25 godina kasnije

Neke stvari se ne mogu zaboraviti

Beckham i danas zaplače zbog jednog detalja iz karijere: "Volio bih tabletu koja briše sjećanja"

E. Škorić

Legendarni engleski fudbaler David Beckham (48) imao je bogatu karijeru, bilo je uglavnom lijepih stvari, no i onih teških koje nikada nije mogao da zaboravi.

Na početku blistave karijere Beckhamu se dogodilo ono što će ga decenijama proganjati, a zbog čega i danas zaplače.

"Volio bih da postoji tableta koju možete uzeti kako bi izbrisala određena sjećanja. Napravio sam glupu pogrešku. To mi je promijenilo život", rekao je Beckham, koji se prisjetio crvenog kartona u utakmici protiv Argentine nakon što je udario Diega Simeona na Svjetskom prvenstvu 1998. godine.

"Bio sam u Americi s Victorijom, spremao se za naše prvo dijete i mislio sam da će sve biti u redu i da će ljudi zaboraviti za dan-dva. Ali gdje god sam išao bio sam zlostavljan. Nisam više mogao jesti, nisam više mogao spavati. Bio sam shrvan. Nisam znao šta da radim", dodao je Becks.

"Skrenuo sam veliku pozornost na sebe. I moji roditelji su patili i to si ne mogu oprostiti. To je najteži dio onoga što se dogodilo", prenosi The Sun izjavu čuvenog veznjaka.

Oglasi

Čuvena utakmica odigrana je u okviru osmine finala na stadionu u Saint-Etienneu. Argentina je nakon penala pobijedila Englesku i prošla dalje, a jedan od tragičara Engleske bio je upravo tada mladi Beckham.

Na početku drugog poluvremena je udario Diega Simeonea i danski sudija ga je odmah izbacio iz igre. Bilo je 2:2 u tom trenutku, tako je i ostalo do kraja, a penali su ipak presudili Englezima.

Crespo je jedini promašio u redovima Argentine, dok su Ince i Batty promašivali za selekciju Engleske, koja je prerano ispala iako je te godine imala vrhunsku generaciju sa Owenom, Scholesom, Shearerom, Tonyjem Adamsom, Davidom Seamenom, Garyjem Nevilleom, Paulom Inceom, Solom Campbellom...

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Beckham je tada bio zvijezda Manchester Uniteda, a kasnije će zaigrati za Real Madrid, LA Galaxy, Milan i PSG.

Ovaj 48-godišnjak je trenutno jedan od vlasnika MLS tima Inter Miami za koji nastupaju Lionel Messi, Sergio Busquets i Jordi Alba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi