Ponudio Beckhamu šokantan povratak u Englesku, pa se Victoria uključila: "Zar me vidiš u tom gradu?"

Više to nisu nikada ni spomenuli

Ponudio Beckhamu šokantan povratak u Englesku, pa se Victoria uključila: "Zar me vidiš u tom gradu?"

Endin Čaušević

David Beckham svojevremeno bio je jedan od najboljih igrača svijeta, a najbolje dane karijere proveo je u Manchester Unitedu i Real Madridu.

Beckham je ponikao u dresu Manchester Uniteda i za prvi tim debitovao je još davne 1992. godine, a nakon posudbe u Prestonu od 1995. godine bio je standarni član prve postave Crvenih đavola.

Nakon toga Beckham je iznenadio sve transferom u Real Madrid na ljeto 2003. godina za skoro 40 miliona eura. U kraljevskom klubu igrao je četiri sezone, a onda je napravio još veće iznenađenje.

Beckham je 2007. godine potpisao za LA Galaxy i bio je prva velika zvijezda koja je otišla u MLS, a da nije bila baš na zalasku karijere. Becks je igrao za ovaj klub šest godina, ali se često vraćao u Evropu.

LA Galaxy je puštao Beckhama da dolazi na posudbu u evropske klubove, a igrao je još za Milan i PSG u kojem je na ljeto 2013. godine završio svoju karijeru i posvetio se nekim drugim stvarima.

Trenutno je Beckham vlasnik MLS kluba Intera iz Miamija i vratio se u svijet fudbala nakon pauze od nekih pet godina.

Oglasi

U centru pažnje ovih dana pojavio se intervju legendarnog trenera Sven-Gorana Erikssona koji je svojevremeno vodio i reprezentaciju Engleske. Eriksson je priznao da je 2010. godine pokušao vratiti Beckhama na Otok, ali mu to nije uspjelo.

Eriksson je tada vodio ekipu Leicestera i na jednoj zabavi na King Power stadionu sreo je Beckhama i njegovu suprugu Victoriju, te je odlučio da ponudi ovom veznjaku dolazak u Leicester.

"Znao sam da je u Americi i da se voli vraćati u Evropu. Htio sam da to iskoristim i vratim ga u Englesku. Pričali smo prije večere i ponudio sam mu zaista mogućnost da dođe u Leicester i igra za taj klub", priča Eriksson i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Rekao sam mu da bi bilo odlično da se vrati u Englesku i potpiše za Leicester kada mu istekne ugovor u Americi. On mi je rekao da će možda to da uradi jer nije htio da mi kaže ne. Onda se Victoria ubacila i rekla 'Sven, zar mene možeš zamisliti u Leicesteru?'. Tu je bio kraj priče. Rekao sam da ne mogu i više nismo pričali o Beckhamovom dolasku u Leicester".

Eriksson je već 2011. godine napustio Leicester i otišao u daleku Kinu gdje je proveo naredne četiri godine. Nakon toga trenirao je dvije godine reprezentaciju Filipina, a trenutno radi u trećem rangu švedskog fudbala gdje predvodi IF Karlstad.

Top Komentari

user1574859714
A kad im zene komanduju. Zaradjuju tolike pare,trce,rade,zene im zguza na guz i komanduji im gdje ce igrati. Pa nije joj zlatna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi