Večeras je završen posao kojeg su u Londonu nestrpljivo čekali
Foto - EPA

Fofana stiže u Chelsea

Večeras je završen posao kojeg su u Londonu nestrpljivo čekali

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea završio je večeras fenomenalan transfer.

Novi igrač Plavaca sa Stamford Bridgea postat će francuski defanzivac Wesley Fofana i transfer će u narednim danima biti finaliziran.

RMC Sport tvrdi da su Chelsea i Leicester večeras dogovorili sve detalje oko ugovora. Mladi defanzivac odavno ima dogovor s londonskim timom i pojačat će defanzivni red Chelseaja.

Kompletan posao Plavce će koštati oko 75 miliona funti, a zvanično će biti potvrđen već tokom vikenda.

Wesley Fofana je u oktobru 2020. godine stigao na King Power stadion. Došao je iz St. Etiennea za cifru od 36.5 miliona funti.

Ispostavio se kao pravo pojačanje za Lisice. Igrao je sjajan fudbal, ali je imao i tešku povredu prošle godine kada je slomio nogu na prijateljskom meču protiv Villarreala.

Na teren se vratio u martu ove godine. Uspio je postići i pogodak te je došao do forme koja je privukla pažnju većih klubova.

Na kraju će Fofana pojačati Chelsea. Dodatno će pojačati snažni štoperski zid Plavaca koji su tako završili zaista odlično pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fofana je u dresu Leicestera odigrao ukupno 52 utakmice i postigao je jedan pogodak. Prethodno je nastupao za St. Etienne u kojem je i ponikao.

Transfer u Chelsea mogao bi mu donijeti i poziv u reprezentaciju Francuske za Svjetsko prvenstvo, a ranije je upisao pet nastupa za mladu selekciju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...zar nece Maguirea?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti