Žestoka kazna za igrača koji radi transfera bojkotuje vlastiti klub!

Odbijeno 70 miliona

Žestoka kazna za igrača koji radi transfera bojkotuje vlastiti klub!

Admin Čaušević

Neki igrači u namjeri da promjene sredinu ne biraju sredstava istraju u svom cilju. 

Vrlo su česte situacije da su fudbaleri taoci klubova koji ih plaćaju pa su jednostavno primorani da rade ono što se traži od njih.

Ukoliko postupe suprotno i počnu neku vrstu bojkota odmah bivaju kažnjeni. Na svojoj koži je to osjetio Wesley Fofana iz Leicester Cityja.

Fofana čini sve da napusti Leicester City i potpiše za Chelsea, tako za vikend uopšte nije slavio gol svog kluba protiv Southamptona.

U međuvremenu su Lisice odbile i treću ponudu za talentovanog štopera. Plavcima nije bilo dovoljno ni 71 miliona eura plus 12 miliona bonusa.

Kako se ne pojavljuje na treninzima u Leicester Cityju su odlučili da 21-godišnjaka kazne tako što su ga poslali u U21 tim.

"On je dobar dečko, a prolazi teške trenutke. Puno se toga događa iza scene, razumijem to. Trenutačno nije usredotočen, a utakmice Premier lige ne mogu se igrati ako niste 100 posto unutra", rekao je Brendar Rodgers, menadžer bivšeg prvaka Engleske.

Fofana je od 2020. godine u Engleskoj, kada je iz St. Etiennea doveoden za 35 miliona eura i postao je jedan od najboljih defanzivaca u engleskom Premierhsipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni štoper od ranije ima dogovoreno sve sa Plavcima koji su odlučili odustati nakon što je odbijena i treća ponuda.

Do kraja prijelaznog roka je ostalo još nekoliko dana pa ostaje da se vidi da li će se situacija promijeniti i da li će Fofana na kraju ipak završiti na Stamford Bridgeu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi