David Beckham godinama krio zdravstveni problem: "Oči su mi pune suza"

Dijeli problem s milionima drugih ljudi

David Beckham godinama krio zdravstveni problem: "Oči su mi pune suza"

Edmir Škorić

Bivša nogometna zvijezda David Beckham otkrio je da ima zdravstvene probleme zbog polenske alergije.

Alergijska reakcija na kontakt s polenom stvara probleme ljudima širom svijeta, a sada se na te probleme požalio i bivši nogometaš Manchester Uniteda i Real Madrida.

On je tek sada priznao da ima taj problem, pošto se oglasio na društvenim mrežama, objavivši fotografije iz šetnje s psima.

"Danas mi se javila polenska groznica. Oči su mi pune suza", napisao je Beckham na Instagramu.

Za mnoge njegove fanove ovo je bila potpuno neočekivana vijest jer je nekadašnji reprezentativac Engleske do sada sakrivao da pati od ove vrste zdravstvenog problema.

Peludna groznica uobičajeno je ime za alergijski rinitis, alergiju koja nastaje kada tijelo pretjerano reagira na alergene i uzrokuje upalu u nosu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I mnogi ljudi definitivno mogu suosjećati s Davidom jer su se ovog ljeta borili i sa začepljenim nosovima, kihanjem i suznim očima. U stvari, kaže se da peludna groznica pogađa jednu od pet osoba tokom života i čest je problem koji vam može stati na put u svakodnevnom životu.

I premda mnogima može pokvariti ljetne mjesece, postoje neke metode za ublažavanje simptoma kada se pojavi. Postoje kapi za oči posebno dizajnirane za borbu protiv peludne groznice koje mogu da se pronađu u slobodnoj prodaji u bilo kojoj apoteci, a postoje i razni antihistaminski sprejevi i tablete za nos koji su također učinkoviti za rješavanje simptoma.

Top Komentari

NEUTRAL
Ja glupana ovi novinara! Na sportskom kanalu pisat da neko ima suzne oci zbpg polena! Pa svako 3 djete ima taj problem! Uklonite se vise u 3 p.m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi