Otkrivena budućnost Messija: "Dovest ćemo ga i imat će uticaj kao nikada prije"

Nakon isteka ugovora

Otkrivena budućnost Messija: "Dovest ćemo ga i imat će uticaj kao nikada prije"

Eldar Ganibegović

Lionel Messi prošlog je ljeta napustio Barcelonu i potpisao za PSG. 

Argentinac će iduće sezone nastaviti u Francuskoj, no nagađanja o njegovoj budućnosti nakon isteka ugovora, u ljeto 2023. godine, vode ga u MLS. 

Napadač PSG-a postao je manjinski dioničar Inter Miamija, momčadi koja ima bivšeg igrača Manchester Uniteda Davida Beckhama kao ulagača.

Njegov bivši saigrač Tim Howard progovorio je u Sjedinjenim Državama o budućnosti Lea Messija te jasno i glasno najavio da vjeruje da će Argentinac stići do MLS-a.

"Bit će to MLS. Utjecaj će biti veči nego što je ikad bio ovdje", rekao je Tim Howard za ESPN. 

"Uvijek sam govorio da želim najbolje igrače. Nažalost, ponekad je to loša stvar. Kad sam započeo ovaj projekt, ljudi su govorili: 'Ovaj tip dolazi, ovaj tip dolazi, dolazi Ronaldo, dolazi Messi.'"

"Naši navijači će biti sretni ako imamo slavne osobe u momčadi, ali će biti još sretniji ako vide mlade igrače kako prolaze kroz našu akademiju i pobjeđuju u MLS -u", rekao je David Beckham.

O mogućnosti dovođenja Lea Messija u momčad govorio je i drugi vlasnik Inter Miamija Jorge Mas.

"Leo Messi je i dalje jedan od najboljih igrača na svijetu. Njegove vještine nisu umanjene. David se dobro slaže s njim, pa ako ode iz PSG-a, voljeli bismo ga vidjeti kako igra za Inter Miami. Optimističan sam, to je mogućnost", rekao je Mas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi