Pardewu otkaz u Nizozemskoj: "Riskirao je svoju glavu"
EPA

Engleski stručnjak ostao bez posla

Pardewu otkaz u Nizozemskoj: "Riskirao je svoju glavu"

Engleski stručnjak Alan Pardew okončao je svoju epizodu u Nizozemskoj.

Pardew, koji je ranije vodio Newcastle, West Ham, Crystal Palace i WBA, u decembru prošle godine prihvatio je ponudu da karijeru nastavi u Eredivisiji i pokuša spasiti Ado Den Haag od ispadanja.

Pod njegovim vodstvom ovaj klub nije izgledao mnogo bolje. Pobijedio je samo jednu od osam ligaških utakmica, međutim zbog prekida sezone će svejedno ostati u ligi, dok je s Pardewom dogovoren kraj saradnje.

"Alan je prije četiri mjeseca riskirao glavu kada je preuzeo posao u teškoj sezoni za Den Haag. Veoma ga poštujemo zbog toga i zbog svega što je napravio u fudbalu. Kako je sezona završena, Alanu i njegovim saradnicima se zahvaljujemo na saradnji", poručili su iz holandskog prvoligaša.

Komentar je imao i sam Pardew.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Šteta je što se saradnja završila, ali klubu svejedno želim sreću u budućnosti."

U Nizozemskoj, osim što niko ne ispada i niko ne ulazi u ligu, također nema ni prvaka. Sezona je prekinuta, završena i 'obrisana'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti