David de Gea ima problem s loptom
Španski čuvar mreže izuzetno loše igra nogom, a to je pokazao i protiv Betisa u Evropskoj ligi (Foto: EPA)

Razlika je očigledna

David de Gea ima problem s loptom

M. Šljivak

Golman Manchester United David de Gea (32) nikad nije bio previše dobar u igri nogom. To je popriličan minus za golmana u savremenom fudbalu, ali Španac žestoko radi kako bi ovaj nedostatak popravio. Problem u Evropskoj ligi je posebno istaknut jer se igra s različitom loptom u odnosu na Premier ligu.

Igra nogom Davidu de Gei je definitivno ogroman problem. Iako je na crti zaista fenomenalan uz mnoštvo čudesnih odbrana, ispucavanja i dodavanja su u njegovoj igri ozbiljan problem.

Vidljivo je to bilo u susretu s Betisom na Old Traffordu. De Gea je imao dosta situacija u kojima je loše ispucavao loptu i zbog čega je napravio problem svojim saigračima.

Menadžer tima iz Manchester Erik ten Hag uvjeren je kako će De Gea napredovati u ovom segmentu i ističe da bi lopta kojom se igraju utakmice Evropske lige mogla biti uzrok De Geinog nešto lošijeg nastupa protiv Betisa.

UEFA u ovom takmičenju koristi lopte koje proizvodi japanski 'Molten', dok u Premier ligi ekipe koriste loptu 'Nike'. Određenih razlika očigledno ima, a Ten Hag o svom golmanu kaže.

"To je nešto što ne mogu ignorisati, ali većinu utakmica je odradio dosta dobro", rekao je Ten Hag i nastavio je o problemu ispucavanja lopte.

Oglasi

"Ne znam zaista šta je razlog. Bilo je dosta vjetra, lopta je drugačija i vjerovatno tu treba tražiti razloge. Možemo se nositi s tim i bit će bolje već u nedjelju", istakao je Ten Hag.

"David marljivo radi na igri nogom. Vjerujem da ste vidjeli da je već napredovao i uvjeren sam da će biti još bolji", istakao je Ten Hag.

David de Gea je ove sezone u 39 odigranih utakmica primio 45 pogodaka,a 16 puta je uspio sačuvati mrežu netaknutom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O njegovim 'fudbalskim' sposobnostima govorio je i legendarni Paul Scholes. Njegove riječi su sasvim jasne.

"David nije baš najbolji fudbaler. Samo ću tako reći. Ovo je bilo čudno dodavanje", rekao je u jednom trenutku tokom utakmice Paul Scholes.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi