Ono što Ten Hag sprema De Gei niko nikad nije očekivao - Ako želi ostati mora se prilagoditi
Španac je već 12 godina broj jedan na golu Manchester Uniteda, ali to bi mogla biti prošlost (Foto: EPA)

Bit će broj 2

Ono što Ten Hag sprema De Gei niko nikad nije očekivao - Ako želi ostati mora se prilagoditi

M. Šljivak

David de Gea (32) od 30. juna je slobodan igrač. Španski čuvar mreže ima želju za ostankom na Old Traffordu uz mnogo manji ugovor, no Erik ten Hag je spreman napraviti nešto neočekivano i De Geu napraviti drugim golmanom tima u narednoj sezoni.

David de Gea je član Manchester Uniteda je postao 2011. godine. Od tog trenutka je 32-godišnji Španac prvi izbor na golu Crvenih đavola, no to bi se mogli promijeniti naredne sezone.

Špancu ugovor ističe na kraju mjeseca juna. Klub mu je spreman ponuditi nastavak saradnje, ali s mnogo manjom platom nego što je trenutno slučaj jer De Gea zarađuje gotovo 20 miliona funti sedmično.

Ipak, ako ostane na Old Traffordu on bi mogao postati rezervni čuvar mreže. Erik ten Hag je u potrazi za golmanom, a kao potencijalni kandidati za mjesto 'jedinice' su Diogo Costa iz Porta i David Raya iz Brentforda.

Neko od njih bi lako mogao završiti na Teatru snova. Još uvijek se vode pregovori, ali tu je kao opcija još i De Gea koji je spreman da ostane, iako i on ima primamljivu ponudu iz Saudijske Arabije.

Međutim, Erik ten Hag ga je spreman poslati na klupu. Njegovi nastupi prethodnih sezona nisu bili previše uvjerljivi i Nizozemac neće previše oklijevati da ga napravi drugim golmanom.

Oglasi

To bi za iskusnog Španca sigurno bio veliki udarac. On je navikao da bude čvrsta 'jedinica' među stativama Crvenih đavola i pitanje je koliko bi izdržao u klubu nakon što postane broj dva.

U proteklih 12 godina David de Gea je bio neizostavan član prvog tima Uniteda. Nastupio je u 545 utakmica i 190 puta je sačuvao mrežu netaknutom.

Nešto lošija forma u prethodnih nekoliko sezona i dosta lagano primljenih golova promijenili su njegovu poziciju u klubu i vidjet ćemo hoće li postati rezerva ili će ipak napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je proteklu sezono okončao s trofejom EFL Kupa, a u prvenstvu Engleske osvojili su treću poziciju iza gradskog rivala Cityja, te Arsenala.

Za ovo ljeto najavljena su nova pojačanja i pokret prema tituli prvaka Premiershipa koju je United posljednji put osvojio 2013. godine na kraju ere čuvenog Sir Alexa Fergusona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

20 miliona £ sedmično?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi