Livaković će na kraju napraviti transfer bolji nego što se i sam mogao nadati

Dinamo je na slatkim mukama

Livaković će na kraju napraviti transfer bolji nego što se i sam mogao nadati

Samir Mlaćo
Hrvatski golman Dominik Livaković na pragu je odlaska iz Dinama. Već odavno se povezuje sa velikom brojem klubova, a čini se da se sprema transfer u Englesku.

Livaković je privukao veliku pažnju klubova iz najjačih evropskih liga svojim sjajnim izdanjem na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem prošle godine kada je s Hrvatskom došao do bronzane medalje.

Ovaj 28-godišnjak odlično brani već nekoliko sezona i u Dinamu, a jasno je da sada želi iskoristiti cijeli taj interes i napraviti iskorak u karijeri.

U januaru se povezivao čak i s Bayernom, ali od odlaska u Minhen nije bilo ništa. Nije htio da žuri s odlukom i čekao je kraj sezone,  a sada je najbliži Manchester Unitedu.

Tako prenosi The Sun koji navodi da David de Gea napušta United, a da se Dean Henderson neće vratiti sa posudbe u Nottingham Forest.

United prati Livakovića, odštetna klauzula je deset miliona eura“, prenosi The Sun.

Oglasi

Livaković  se povezuje i sa Fenerbahčeom, ali i Villaeralom.

Španski mediji objavili su da je Villarreal nedavno poslao prvu ponudu za Livakovića u iznosu od sedam miliona eura, no Dinamo je to odbio.

Zagrebački klub voljan je prodati 28-godišnjeg golmana, ali su poručili čelnicima Villarreala da moraju povisiti ponudu na deset miliona eura i da će transfer tada biti dogovoren.

S obzirom da je Livaković postao prioritet Žutoj podmornici na golmanskoj poziciji jasno je da cijena koju Dinamo traži ne bi trebala predstavljati problem. Također, Villarreal pregovara s Livakovićem oko detalja ugovora i sve bi trebalo biti finalizirano veoma brzo, ali sada je u igri i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako god, Livaković će gotovo sigurno napraviti veliki transfer i vrijeme je za to.

U Dinamu se itekako dokazao, kao i u reprezentaciji Hrvatske.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Na kraju ce ostat u Dinamu.. bolje imat jednu pravu ponudu nego deset zainteresirani...
2 0
Convicts
Bravo golmane.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi