Min-jae će prije prelaska u Manchester United morati u Južnu Koreju vratiti dug domovini

Sjajni azijski defanzivac

Min-jae će prije prelaska u Manchester United morati u Južnu Koreju vratiti dug domovini

Eldar Ganibegović

Manchester United dogovorio je prvo pojačanje za ljeto, no odlazak na Old Trafford morat će odgoditi zbog obaveze prema domovini, Južnoj Koreji. 

Zamjenu za kiksera Harryja Maguirea Manchester United pronašao je u južnokorejskom stoperu Kim Min-jaeu koji će, kako tvrde otočki mediji, postati novi igrač Crvenih đavola.

Ovaj fudbaler u Napoli je stigao u ljeto 2022. godine iz turskog velikana Fenerbahcea za 18 miliona eura, no većina je bila skeptična.

Koulibaly je napustio klub i mislilo se da će odbrana Napolija biti slabija, no ovaj azijski defanzivac sve je demantovao i s Napolijem osvojio i Scudetto.

Ugovor s Napolijem ima do ljeta 2025. godine, no čini se da je Manchester United završio posao za oko 60 miliona eura.

Ipak, prije prelaska na Old Trafford, Kim Min-jae morat će otići u Južnu Koreju kako bi odradio vojni rok, što je obaveza u ovoj državi na dalekom istoku.

Oglasi

Podsjetimo, Son iz Tottenhama je također trebao raditi vojni rok, no to je izbjegao zahvaljujući osvojenoj medalji na Olimpijskim igrama. 

Što se tiče Maguirea umjesto kojeg bi Kim Min-jae trebao doći, on će navodno napustiti United, ali ne i engleski Premiership.

Za njegove usluge zainteresovan je Tottenham, te se novi trener ovog kluba, Australac Angelos Postecoglou, već raspitivao za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United zainteresovan je za Harryja Kanea, pa će bit zanimljivo vidjeti da li će doći do neke trampe između ova dva tima.

Jasno, Manchester United bi bio taj koji bi uz igrača morao priložiti i novac, s obzirom na razliku u kvaliteti ova dva igrača. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi