De Gea od ljeta neće biti golman Manchester Uniteda

Doći će do prekida saradnje

De Gea od ljeta neće biti golman Manchester Uniteda

E. Škorić

Manchester United je od ljeta odlučio da se rastane sa dugogodišnjim članom Davidom de Geom.

Sjajni golman će na kraju sezone morati da napusti Manchester. Klub je odlučio da Dean Henderson bude prvi golman, a Španac svakakao neće prihvatiti poziciju rezervnog čuvara mreže.

Ono što sada stvara problem je njegov ugovor i činjenica da platu koju mu daje United teško može da mu ponudi neki drugi klub. On zarađuje 20 miliona eura godišnje i daleko je najskuplji golman na svijetu.

De Gea je prije 10 godina došao iz Atletica, ranije se često povezivao s Real Madridom, ali je on ipak ostao lojalan Crvenim vragovima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United mu je, tvrde engleski mediji, spreman platiti odštetu za raskid saradnje, kao što je to ranije uradio sa Alexisom Sanchezom, kojeg je klub oslobodio nakon što mu je platio 10 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
Solsker je rekao da je Dean dobar,ali mora jos da uci ,mlad je..De Gea mu daje sigurnost,i uz njega postaje bolji..samo Škorić zna kad će United koga kupit kad odpustit
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi