Velika mrlja za kraj karijere

Limbersky pokušao da iznudi novac

Velika mrlja za kraj karijere

E. Škorić

Bivši češki reprezentativac David Limbersky optužen je za napad i pokušaj iznude novca, te mu prijeti višegodišnje izležavanje zatvorske kazne.

Godinama je Limbersky igrao za Češku, a bio je jedan od ključnih igrača Viktorije Plzen s kojom je igrao evropske mečeve, ali sada je na njegovu karijeru bačena velika mrlja.

Prema izvještajima čeških medija, Limbersky je navodno pokušao iznuditi novac

"Uzbunjivača češkog nogometa, Limberskog, policija je optužila za iznudu - zajedno s još trojicom muškaraca", piše isport.blesk.cz.

Grupa muškaraca, u kojoj je bio i nogometaš, probala je iznuditi oko četiri miliona čeških kruna uz prijetnju vatrenim oružjem jednom češkom državljaninu u jednom od tamošnjih barova. Limbersky mu je povjerio novac za ulaganje u tržište kriptovaluta. No, posao se pokazao promašenim i češki nogometaš pokušao je povratiti taj iznos, ali naravno na jedan zastrašujuć i ilegalan način - prijetnjama.

Opis incidenta je zastrašujući. Muškarci su se u toj akciji ponašali kao tipični gangsteri.

Oglasi

"Jedan od pratitelja nogometne zvijezde sjeo je do žrtve napada. Izvukao je pištolj kojim je čovjeka prvo udario u potiljak, a zatim ga prislonio na sljepoočnicu, pa ga je upitao: 'Kad ćeš vratiti novac?!'".

Osumnjičenici, uključujući Limberskog, mogu se suočiti s do osam godina zatvora.

David Limbersky odigrao je 40 utakmica za češku reprezentaciju. Posljednji put za reprezentaciju je nastupio na Euru 2016. Za reprezentaciju je zabio samo jedan gol. Danas je nogometaš Jiskre Domazlice. Iz kluba se još nisu oglasili po ovom pitanju.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Njegova karijera će tako biti završena na neslavan način. Trenutno lijevi bek ima 39 godina, a dva puta je igrao iz Češke - jednom u Italiji za Modenu na posudbi, jednom također na posudbi za Tottenham, davne 2005. godine, no bilo je to dosta neuspješno.

U Češkoj je osim za Plzen igrao i za Spartu iz Praga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi