Kada te ovakva legenda pohvali, znaš da si napravio sjajan posao

Cambiasso hvali Džeku

Kada te ovakva legenda pohvali, znaš da si napravio sjajan posao

E. Ganibegović

U ubrzanom tempu Lige prvaka već u prvoj polovici septembra igra se drugo kolo.

Nakon poraza od Bayerna u prvom kolu (0:2), Inter i Edin Džeko jučer su gostovali u Češkoj kod Viktorije Plzen i slavili pobjedu od 0:2.

Najzaslužniji za pobjedu Intera bio je bh. kapiten Edin Džeko koji je u 20. minuti pogodio za 0:1, a u 70. asistirao Dumfriesu za konačan rezultat.

Umnogome je Interu pomogao i Pavel Buncha, veznjak Plzena koji je u 61. minuti dobio direktan crveni karton i tako ostavio svoj tim na cjedilu.

Dobra partija Edina Džeke nije prošla nezapaženo ni kod Interovih klupskih legendi, pa je tako Esteban Cambiasso komentarisao jučerašnju utakmicu i posebno izdvojio Džeku i Dumfriesa.

"Bila je to uvjerljiva igra. Od prve minute bilo je jasno da Inter želi preuzeti kontrolu nad igrom. Viktoria Plzen dala je kontrolu Nerazzurrima", rekao je Argentinac pa dodao:

"Igrači su imali strpljenja i bili su konkretni. Edin Džeko i Denzel Dumfries bili su najbolji igrači Intera."

Inače, gol koji je Edin Džeko postigao sinoć Viktoriji bio je njegov čak deseti protiv ovog kluba i to u četiri različita dresa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedan gol protiv Plzena Džeko je postigao još kao član Teplica, zatim dva u dresu Cityja, šest je dodao (po dva hat-tricka, jedan u LP, jedan u EL) s Romom, te sinoć s Interom jedan.

Plzen je tako prvi klub kojem je Dijamant dao dvocifren broj golova i naravno klub kojem je kroz karijeri dao najviše golova, a slijedi Manchester United protiv kojeg je postigao ukupno devet golova. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi