David Luiz konačno objasnio zašto je napustio Chelsea i potpisao za Arsenal
Luiz je potpisao ugovor sa Arsenalom do 2021. godine

Brazilac je u posljednjem trenu stigao u redove Topnika

David Luiz konačno objasnio zašto je napustio Chelsea i potpisao za Arsenal

S. Pašalić

David Luiz je u dosta iznenađujućem transferu napustio Chelsea i potpisao za Arsenal.

Brazilac je 2011. godine stigao u Chelsea, a tri godine nakon toga je otišao u PSG, ali se ponovo vratio na Stamford Bridge 2016. godine.

Prije nekoliko mjeseci je potpisao novi ugovor sa Chelseajem i činilo se da ostaje u ovom klubu, ali je pred sami kraj prelaznog roka odbio trenirati i zatražio je transfer.

Posljednjeg dana prelaznog roka je potpisao za Topnike, a sada je otkrio da je napustio Chelsea zato što se nije uklapao u planove Franka Lamparda.

"Bilo je veliko zadovoljstvo. Novi je izazov u mojoj karijeri, gdje sam donio odluku da se borim za nove stvari i uživao sam u tome na najbolji mogući način.", rekao je Luiz nakon pobjede protiv Burnley pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U razgovoru s Frankom Lampardom imao je drugačiji plan za godinu. Tako da smo razgovarali potpuno iskreno i on je jasno dao do znanja da ima drugačije ideje od mojih."

"Tako sam imao priliku dobiti ponudu od Arsenala, koji je sjajan klub.", dodao je Luiz.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GaazziiJAAA
Zamislite kakav sam KOMPLEKS nabio LUZERIMA, da prave profile i predstavljaju se kao JA...za ISTINU se necu izvinjavati nikome..idemo jos jace...POZELIO COVJEK DA VIDI KAKO JE LADA NE OSVOJIS NISTA...
9 1
VelaHavle
Heheheh hajde gazija kompleksasu, navali
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi