Čovjek koji je kao stijena ima ozbiljan zdravstveni problem, sinoć nije imao snage da završi meč

David Luiz će uraditi detaljne preglede

Čovjek koji je kao stijena ima ozbiljan zdravstveni problem, sinoć nije imao snage da završi meč

E. Čaušević

Nekadašnji defanzivac Chelseaja i Arsenala, David Luiz, nastupa trenutno u dresu brazilskog Flamenga.

Ovaj 35-godišnjak odlučio se prije godinu dana vratiti u Brazil i potpisati za Flamengo nakon što mu je istekao ugovor s Arsenalom, te nije dobio ponudu da ostane u londonskom klubu.

Luiza najbolje pamtimo po igrama u Chelseaju i PSG-u za koje je nastupao s dosta uspjeha. S Plavcima je uspio 2012. godine osvojiti Ligu prvaka, a kasnije je za 50 miliona eura prešao u PSG.

U Arsenal je stigao na ljeto 2019. godine, ali u dresu Topnika nije baš igrao u sjajnoj formi zbog čega ovaj klub nije produžio njegov ugovor, te se on vratio u Brazil.

Luiz u dresu Flamenga igra već godinu dana, a sada se našao ponovo u centru pažnje fudbalske javnosti zbog nažalost ne tako lijepih vijesti.

Naime, Luiz je sinoć na polufinalnom meču Kupa Brazila protiv Sao Paula zatražio izmjenu na poluvremenu jer se nije osjećao dobro.

Oglasi

Potvrđeno je da Luiz ima zdravstvenih problema zbog čega se već neko vrijeme ne osjeća dobro. Brazilac ne spava najbolje, a na meču protiv Sao Paula nije imao snage ni da trči kako treba.

Trener ga je izveo iz igre, a nakon utakmice Luiz je za brazilske medije potvrdio da se ne osjeća najbolje.

"Imam ozbiljniji zdravstveni problem. Morat ću napraviti detaljne testove i kad saznam u čemu je problem onda ću vam reći", kazao je Luiz nakon utakmice.

Međutim, već danas su se pojavile informacije da da Luiz boluje od virusnog hepatitisa. Danas će uraditi detaljnije testove i očekuje se da se klub oglasi zvanično i otkrije kakav problem ima iskusni veznjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi