Nije želio umrijeti siromašan i otišao je u Kinu: Sada se vratio kući s punim bankovnim računom

Oscar u Flamengu

Nije želio umrijeti siromašan i otišao je u Kinu: Sada se vratio kući s punim bankovnim računom

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Oscar (30) vraća se kući nakon pet godina provedenih u Kini.

Ovaj 30-godišnjak je postao je novi igrač Flamenga. Potpisao je ugovor do januara naredne godine i oprostio se od Shanghai SIPG-a gdje je proveo prethodnih pet godina života.

"Hvala vam na podršci i ljubavi koju sam uvijek imao. Vidimo se uskoro", poručio je nekadašnji brazilski reprezentativac po odlasku iz Kine.

Oscar je nekada važio za velikog talenta brazilskog fudbala. Od 2012. godine igrao je sasvim dobar fudbal u Chelseaju, ali je iznenadio sve kada je 2017. odlučio prihvatiti ponudu iz Kine.

Nije Oscar mogao odbiti ponudu koju je dobio od Shanghai SIPG-a. Nudili su mu 20 miliona eura neto po sezoni i on je tu ponudu objeručke prihvatio. Sada se vraća kući s punim bankovnim računom. Uzeo je sam od plata 100 miliona eura.

Oglasi

Za razliku od mnogih koji su 'tražili nove izazove' u Kini, ovaj brazilski fudbaler je pošteno priznao da je potpisao zbog novca. Nije mogao odbiti ono što mu se ponudilo u tom trenutku.

"Kina ima finansijsku moć i igrači takve ponude ne mogu odbiti. Svaki radnik će prihvatiti bolju finansijsku ponudu zbog svoje porodice", rekao je Oscar i nastavio je:

"Ja dolazim iz siromašne porodice koja nikad nije imala ništa. Ovo su plodovi mog napornog rada i osjećam se pobjednikom zbog ovakvog ugovora", istakao je on.

Na kritike mnogi što odlazi u Kinu u najboljim godinama nikad se nije osvrtao. Nisu ga zanimali zli jezici.

"Kritike me ne zanimaju. Ja sam razmišljao o porodici i budućnosti. Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja", iskren je Oscar.

"Da mi novac ne treba ne bih uopšte napuštao Brazil. Vjerujem da bi većina igrača donijela istu odluku kao i ja. Znam da je igranje u Kini nakon Chelseaja korak nazad, ali ponavljam da novac nisam mogao odbiti", rekao je Oscar.

Oscar je pored Shanghaija i Chelseaja igrao još za brazilske klubove Sao Paulo i Internacional. Za kineski klub je u proteklih pet godina odigrao 148 utakmica i postigao je 44 gola.

Treba svakako istaći da je ovaj fudbaler u periodu od 2011. do 2015. godine bio standardan član reprezentacije Brazila. Za Karioke je odigrao 48 utakmica i postigao je 12 golova.

Ipak, reprezentativnu karijeru, kao i status velike zvijezde koji je mogao steći u Evropi, odlučio je zamijeniti novcem jer jednostavno ne želi živjeti i umrijeti u siromaštvu.

Top Komentari

denimen9
Mission C omplete: money +100 strength +1 respect -1
1 6
Mehinaldo
Momak realan ok jest bi talenat ali nije sad neki igrac ni bio kad se pogleda kakvih je igraca tad bilo i po meni pametno postupio obezbjedio sve svoje blize i opet je igrao fudbal sta da je ostao u chelseau bio bi jedan od hiljadu takvih ali sa puno manje para
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi