Snimak iz drugog ugla otkriva kako se Moyes ''iživljava" nad sakupljačem lopti

Stiglo izvinjenje nakon utakmice

Snimak iz drugog ugla otkriva kako se Moyes ''iživljava" nad sakupljačem lopti

A. Čaušević

David Moyes je završio na naslovnicama zbog nepopularnog te na neki način i sramotnog gesta. 

West Ham je gostovao Eintrachtu u polufinalu Europa lige i izgubio je 1:0 te tako ispao. Posao Čekićarima je otežan već na startu meča kada je crveni karton dobio Aaron Creswell.

Kako se bližio kraj frustracije kod londonskog predstravnika su postojale sve veće i veće što je pokazao i Moyes desetak minuta prije kraja utakmice.

Moyes je bijes iskalio nad nad sakupljačem lopti i zbog svog poteza naišao na mnoge osude pošto je poslao jako loš primjer.

Sakupljač lopti je vratio loptu u teren, a Moyes je mislio da je to uradio presporo te je snažno šutirao loptu prema dječaku.

Sudija Jesus Gil Manzano je bez razmišljana isključio iskusnog stručnjaka, a sreća u nesreći je da nije pogodio dječaka iako su njegove namjere bile očite.

Poslije utakmice stiglo je izvinjenje, ali prema govoru činilo se da Moyesu i nije previše žao zbog neslavnog poteza kojeg je napravio.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Moram se izviniti što sam šutirao loptu. Dječak mi je loptu lijepo namjestio na volej. Izvinjavam se zbog toga. Nije ga pogodila."

West Ham je izgubio prvi meč s 1:2, dok je poražen i u drugom duelu s minimalnim rezultatom pa se može reći da Eintracht zasluženo ide u svoje prvo finale nakon četiri decenije čekanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi