Poznati su finalisti Evropa lige
FOTO: EPA

Slavi se u Njemačkoj i Škotskoj

Poznati su finalisti Evropa lige

H. Zilić

Bilo je uzbudljivo večeras u polufinalnim duelima Evropa lige.

Odigrane su revanš utakmice, a u finalu ćemo gledati klubove iz Njemačke i Škotske.

Eintracht Frankfurt je i u revanšu bio bolji od West Hama sa 1:0 i ukupnih 3:1 prošao do finala. Za tim iz Frankfurta će to biti prvo evropsko finale nakon 1980. godine kada su osvojili Kup UEFA, a večerašnji junak bio je Borre koji je postigao pogodak u 26. minuti utakmice.

U drugom polufinalonm dueu, Rangersi su odigrali sjajan meč i savladali RB Leipzig sa 3:1 te tako anulirali prednost njemačkog tima koji je u prvom duelu slavio sa 1:0, pa ćemo velikana iz Glasgowa gledati u borbi za evropski trofej prvi put nakon 2008. godine kada su u finalu Kupa UEFA poraženi od Zenita.

Rangersi su furiozno otvorili revanš duel i imali su prednost od 2:0 sredinom prvog poluvremena. Golove su postigli Tavernier u 19. i Kamara u 24. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gosti iz Leipziga se vraćaju golom Nkunkua u 71. minuti, a deset minuta kasnije Lundstram postiže novi gol za eksploziju na Ibroxu i ispostavit će se plasman Rangersa u finale.

Finalni duel Evropa lige između Eintrachta i Rangersa na rasporedu je 18. maja na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli.

Top Komentari

Dasler
Raja, hajte molim vas da “ocistimo” portal od smeca poput king_kenny, da ne citamo psovke mrtvih, kostiju, “kenjanja po mezarima” kako voli doticni to reci itd. Prijavite svaki njegov komentar kao vrijedjanje ili pisite redakciji na mail. Ovo je stvarno dno dna kako lik javno pise ovako odvratne stvari, uvrijedio je do sada 80% ljudi koji udju u dijalog ili raspravu s njim.
11 2
Klicko
@King_Kenny brate gdje je ramo legenda nije mi se nadovezao na komentar ima 3 mjeseca,da nije preminuo??
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi