Slavni menadžer prozvao transfer gurua Fabrizija Romana, ovaj mu ubrzo odgovorio

Tema dana bio je Declane Rice iz West Hama

Slavni menadžer prozvao transfer gurua Fabrizija Romana, ovaj mu ubrzo odgovorio

E. Škorić

Poznati italijanski novinar Fabrizio Romano smatra se ekspertom za transfere, pa svakodnevno donosi najvažnije informacije sa nogometnog tržišta.

Romano iz sata u sat na Twitteru izvještava o transferima, a većina njih potvrđena je nedugo nakon što bi ih on sam najavio. Stekao je veliku reputaciju širom Evrope jer je dobro upućen u nogometno tržište i ima sjajne izvore sa svih strana.

U posljednjim svojim izvještajima Romano je jutros najavio transfer Antonija Rudigera u Real Madrid, tvrdeći da je Nijemac postigao ugovor do ljeta 2026. godine s Madriđanima i da će ubrzo sve biti zvanično.

Romano je takđer pisao nedavno da je West Hamov Declan Rice odbio novi ugovor s klubom i da je sada blizu transfera u Chelsea, no to se nije dopalo menadžeru Čekićara Davidu Moyesu, pa je na današnjoj press konferenciji upitao: "Ko je novinar koji je to objavio?".

Nakon što su ga obavijestili da se radi o italijanskom novinaru Romanu, škotski taktičar je potom rekao: "Onda jedan od lokalnih momaka", vjerovatno aludirajući na to da Italijan uopšte i nije stanovnik Londona, pa kako bi onda mogao znati šta se dešava u Wes Hamu.

"Sviđa nam se Dec (Rice) – ima još tri i pol godine do ugovora, tako da mislim da nema velike panike. Nemamo namjeru da ga prodamo, ne znam zašto me to stalno pitate", poručio je Moyes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Romano je odgovorio Moyesu, rekao da ga izuzetno poštuje, ali da je sve jednostavno nogomet i da uostalom ne mora da bude unutar kluba da bi imao prave informacije.

"Nažalost, nisam lokalni dečko, samo se trudim dati sve od sebe čak i ako ne prisustvujem konferencijama za novinare svake sedmice, ali tri puta sam bio na stadionu u Londonum, atmosfera je sjajan, tim i navijači su bili nevjerovatni. Tebi i Declanui želim sve najbolje u polufinalu Evropske lige", odgovorio je novinar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi