To mu je bio najteži dan u karijeri: "Plakao sam kada je Moyes dobio otkaz u Manchester Unitedu"

Priznao da je pustio suzu

To mu je bio najteži dan u karijeri: "Plakao sam kada je Moyes dobio otkaz u Manchester Unitedu"

E. Čaušević

David Moyes je na ljeto 2013. godine izabran za novog trenera Manchester Uniteda nakon što je Sir Alex Ferguson otišao u penziju.

Ferguson je odlučio da na kraju sezone 2013. godine ide u penziju, te je smatrao da će Moyes biti odlična zamjena za njega.

Moyes je prije toga proveo devet godina na klupi Evertona s kojim je imao dosta dobre rezultate zbog čega su mnogi smatrali da mu neće biti teško u Manchester Unitedu.

No, on se na Old Traffordu zadržao manje od godinu dana i nakon 51 utakmice u sezoni dobio je otkaz.

Poznato je da je tada Moyes doveo nekoliko zvučnih pojačanja u United, a jedan od njih bio je i Marouane Fellaini kojeg je poveo iz Evertona. Tada je United platio Belgijanca 30 miliona eura.

Fellaini je s Moyesom imao odličan odnos i ne krije da mu je bilo teško kada je on dobio otkaz u Unitedu. Belgijanac je priznao da čak plakao kada je čuo da Moyes više nije trener kluba s Old Trafforda.

"Bio sam tužan kada je dobio otkaz jer sam znao koliko želi da uspije u Unitedu. On me doveo u Englesku, a onda poveo i u Manchester United koji je jedan od najvećih svjetskih klubova. Ne mogu reći ništa loše o njemu", rekao je Fellaini i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bit ću u potpunosti iskren i priznati da sam plakao kada sam čuo da je on dobio otkaz u Uniteud. Mislio sam da će dugo godina ostati u tom klubu, ali se to nije desilo. Otišao sam do njega u ured da se oprostimo i to je bilo dosta teško i emotivno za mene. Najteži dan u karijeri za mene".

Fellaini je u Manchester Unitedu igrao šest godina, a početkom 2019. godine odlučio je potpisati za kineski SK Luneng gdje i danas igra.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bosnishtroller
Moyes je covjek kome je United trebao dati vremena ne OLe u koji ima 20 puta bolju ekipu Moyes nije dobio ni jedno pojacanje osim Fellaini a i to na kraju prelaznog roka a trazio Fabregasa ili Bale a
5 0
Brazuka
Zašto više ne pišete domaće vijesti?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi