David Moyes opet u Premiershipu?

Vraća se gdje je sve i počelo

David Moyes opet u Premiershipu?

A. Čaušević

David Moyes bi uskoro ponovo mogao raditi u Premiershipu. 

Britanski mediji Moyesa spominju kao najozbiljnijeg kandidata da na klupi Evertona zamijeni Marca Silvu.

Karamele su nakon 13 odigranih kola svega četiri boda od zone ispadanja, a navodno je Silva već otpisan i pitanje je vremena kada će dobiti otkaz.

Portugalski stručnjak je dobio priliku da Everton vodi i u narednoj utakmici protiv Leicester Cityja, u slučaju neuspjeha odlazak je neminovnost.

Moyes je prvi favorit da naslijedi Silvu iz jednostavnog razloga - odlično poznaje klub gdje je radio od 2002. do 2013. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Škotski trener je s Evertonom radio odličan posao, dok su njegove daljne avanture u Manchester Unitedu, Real Sociedadu i Sunderlandu ulgavnom bile neuspješne.

Posljednji angažman imao je u West Hamu, a Čekićare je uspio zadržati u Premierhispu. Bez posla je 18 mjeseci i ne krije da bi se rado vratio u Everton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi