"Mogao sam dovesti Haalanda, Robertsona i Maguirea u Everton, ali nisu me podržali"
Haaland je sada na meti mnogih velikana

Bivši sportski direktor Evertona otkrio kakvu je šansu propustio ovaj klub

"Mogao sam dovesti Haalanda, Robertsona i Maguirea u Everton, ali nisu me podržali"

S. Pašalić

Everton je u prošlosti imao priliku da dovede tri velika pojačanja, ali ju je propustio.

Ovu informaciju je otkrio bivši sportski direktor ovog kluba, Steve Walsh, koji kaže da su Erling Haaland, Andy Robertson i Harry Maguire mogli potpisati za ovaj klub.

Haaland ove sezone igra fenomenalno, Robertson također pruža sjajne partije u dresu Liverpoola već neko vrijeme, a Maguire je ovog ljeta postao najskuplji štoper u historiji što dovoljno govori o tome kakav je igrač.

Osim toga, Walsh je dodao da je Everton mogao dovesti ova tri igrača praktično za "siću".

"Dok sam bio u Evertonu, ponudio sam im da dovedu Andrewa Robertsona i Harryja Maguirea, kad su bili u Hullu, a za njih dvojicu bi platili 20 miliona funti. Everton ih nije uzeo."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao sam dogovor i za Jonnyja Evansa, prije nego što je došao u Leicester, ali opet ga nisu uzeli."

"Erling Haaland, napadač Salzburga, ja i njegov otac u klubu smo ugovorili posao postignut za četiri miliona eura. Klub me nije želio podržati", rekao je Walsh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi