Tužan kraj zaboravljenog fudbalera: Lutao po klubovima i vratio se na mjesto "tragedije"

Karijera je nakon dresa velikana otišla u najgorem mogućem smjeru

Tužan kraj zaboravljenog fudbalera: Lutao po klubovima i vratio se na mjesto "tragedije"

Haris Zilić

Dosta smo se susertali sa pričama fudbalskih zvijezda koje na kraju završe u jednom uglu svoje karijere. Dođu situacije kada jednostavno ne znate način kako da se vratite na pravi put. Posljednja takva priča vezana je za fudbalera koji je zaboravljen od mnogih.

Karijeru je počeo u PSG-u, da bi 2008. godine stigao na Anfield Road.

U Liverpoolu su ga vidjeli kao budućnost kluba i jednog sjajnog napadača, ali život Davida N' Goga (33) i njeogva karijera danas su skoro na dnu.

N'Gog je u Liverpoolu proveo tri sezone, ostala je u sjećanju njegova golčina protiv Arsenala, ali nakon Anfielda kao da je sve palo u vodu.

Pokušavao je da oživi malo karijeru na posudbama u Boltonu i Swanseu, vratio se u Francusku u tim Reimsa, ali bezuspješno.

Na ljeto 2017. godine razmišljao je i o završetku karijere, međutim stigao je poziv grčkog Panioniosa u kojem se zadržao svega pola godine, odigrao dvije utakmice i postigao jedan pogodak.

Oglasi

Osam mjeseci nakon "grčke tragedije" bio je bez kluba, da bi mu vrata otvorio škotski Ross County u augustu 2018. godine. Tu je nešto i odigrao, a svoj put nastavlja u Mađarskoj u timu Honveda.

Odluka da ode u Mađarsku bila je totalni promašaj. U Honvedu se zadržao tri mjeseca, zatim je probao i u litvanskom Žalgirisu koji je bio šlag na tortu velikog lutanja u karijeri.

Krajem juna 2020. godine odlučio je da napravi pauzu u karijeri. Čudna odluka koja je ga je totalno odvojila od ozbiljnog fudbala, ali ljubav prema lopti nije mu dala mira.

U oktobru 2022. godine vraća se u Panionios na mjesto svoje prve "tragedije" u karijeri i nastavljeno je kako je i bilo ranije. Nije odigrao još nijedan susret, a ugovor sa grčkim timom ima do ljeta 2023. godine.

Opis nije dostupan.

Na kraju tužna priča velikog francuskog talenta koji danas sa 33 godine ne može da zaigra u nekom malo ozbiljnijem evropskom klubu. Učestala lutanja, promjene klubova, ponekad i neozbiljnost doveli su ga do zida.

Potražite više informacija na temu Super League:

Za omladinske reprezentacije Francuske skupio je ukupno 46 utakmica i postigao 23 gola. Mnogi su predviđali veliku karijeru, ali sve je krenulo kao u najgorim noćnim morama.

David N'Ggog 1. aprila ove godine slavi 34. rođendan i nakon još jednog poniženja u Panioniosu možda bude i definitivno kraj karijere koja je posljednjih godina izgledala kao mučenje. Ili će ipak francuski napadač da nas iznenadi sa još nekim transferom i čudnim potezom.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Dugo dugo nije bio LOSIJI TEKST..svaka cast..ne zna se je li covjek igra/ne igra..oprostio se/nije se oprostio...ma užas..
2 3
Krivaja Zavidovići
Biće toga uvijek, velikih talenata koji ne uspiju u seniorskom fudbalu. Ni prvi, ni posljednji...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi