Benzema o svom najhrabrijem potezu u karijeri: "Čekao sam ovaj trenutak"

Panenka na Etihadu

Benzema o svom najhrabrijem potezu u karijeri: "Čekao sam ovaj trenutak"

E. Škorić

Mnogi se ne bi usudili ono što je Karim Benzema u prvom meču polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Real je tada u Manchesteru izgubio s 4:3, a Francuz se proslavio s tri pogotka, od čega je jedan bio nevjerovatan - panenkom izveden penal pri rezultatu 4:2.

Milioni gledatelja čekali su da Benzema na najsigurniji način izvede penal i donese Realu važan pogodak, ali on je uzeo najveći mogući rizik, popularnom panenkom očarao sve, na kraju je imao sreće da je lopta odsjela u mreži.

U revanšu je Real slavio s 3:1 nakon produžetaka, a upravo je Benzema s penala ovjerio prolaz u finale, pa Kraljeve 28. maja u Parizu čeka duel sa Liverpoolom.

"Čekao sam pravi trenutak poput ovoga, jednu ovakvu utakmicu u kojoj je ogroman pritisak. To je takav pritisak koji vam omogućuje da pravite poteze poput ovog. Za mene u svakom slučaju..."

Oglasi

Benzema je po mnogima zaslužio da napokon dobije Zlatnu loptu i bila bi zaista velika nepravda ako Francuzu ne dodijele to priznanje na kraju ove sezone.

On je s Real Madridom osvojio naslov španskog prvaka, a sada im slijedi veliki izazov u Parizu. Inače, trener Carlo Ancelotti često hvali Benzemu i posebnim riječima govori o njemu.

"Teško mi je Benzemu smatrati samo centarforom, jer u stvarnosti je on fenomenalan igrač koji igra u napadu. On nije samo strijelac, već i asistent. On je kompletan igrač i jako je važan za nas, on je vrhunski igrač i mislim da je trenutno najbolji na svijetu. Smatram da je Karim postao vođa kada je Ronaldo otišao", rekao je Ancelotti i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ronaldo je bio igrač koji je zabijao 50 golova po sezoni i bez njega je Real Madrid imao velikih problema u postizanju pogodaka. Benzema je preuzeo tu odgovornost i postao još važniji za momčad."

"On je vođa ove momčadi, ali ne i jedini. Uspjeli smo izgraditi snažan duh u ekipi i to se vidi po utakmicama koje igramo. Oni su tu jedni za druge i to je ključ uspjeha", poručio je Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti