Van der Vaart nakon klasika Lige prvaka: "Taj tip je stvarno golman?"

Nizozemac kritički nastrojen

Van der Vaart nakon klasika Lige prvaka: "Taj tip je stvarno golman?"

Edmir Škorić

Arsenal se prvi put nakon 14 godina ove sezone plasirao u četvrtfinale Lige prvaka i sada jasno želi da prođe dalje, ali neće biti lako u mečevima s Bayernom.

Arsenal je nakon drame izbacio Porto u osmini finala, ali mu je žrijeb za rivala u četvrtfinalu odredio Bayern.

Prvi meč odigran je u utorak navečer na Emiratesu i ponudio je sjajan fudbal, a na kraju nije bilo pobjednika (2:2).

Dva evropska velikana ponovo su ukrstili koplja, poslije sedam godina od posljednjeg susreta. Tada je Bayern deklasirao Topnike u osmini finala ukupnim rezultatom 10:2. Ove godine će, ipak biti interesantnije, s obzirom na to da se Arsenal bori i za titulu u Premier ligi, a da je Bayernu osvajanje trofeja Lige prvaka jedini spas sezone, jer su titulu u Bundesligi praktično izgubili.

Mogu Topnici biti zadovoljni ishodom prve utakmice, jasno je da na Allianz-Arenu u srijedu dolaze puni samopouzdanja i vjere da mogu proći u polufinale, ali nisu baš svi oduševili u prvom duelu s Bayernom.

Oglasi

Španski golman na golu Arsenala David Raya nije se proslavio, a na kraju ga je žestoko kritikovao bivši fudbaler Rafael van der Vaart. Nekadašnji nizozemski reprezentativac posebno se osvrnuo na situaciju kod penala kada je Hary Kane postigao gol za Nijemce.

"Kane se nije ni pomaknuo, a Raya već pada na tlo. Pogledajte Rayu... Je li ovaj tip stvarno golman?", upitao je bivši veznjak Real Madrida.

I sam Kane je priznao da mu je Raya olakšao posao ranijim bacanjem. "Proučavao sam ga, olakšao mi je tako što je brzo skočio".

28-godišnji Raya je u Arsenal došao na posudbu iz Brentforda. Ove sezone je čak 12 puta sačuvao mrežu u Premier ligi i jedan je od kandidata za Zlatnu rukavicu.

David Raya stigao je u ljetnom prijelaznom roku u redove Arsenala. Mnogi su se pitali zašto Mikel Arteta dovodi španskog čuvara mreže pored Aarona Ramsdalea, ali on je brzo pokazao da ima kvalitete da brani za tim koji se bori za titulu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

David Raya je rođen u Barceloni. Igrao je za Cornellu, a u Engleskoj je od 2012. godine kada je došao u ekipu Blackburn Roversa. Od 2019. godine je stajao među stativama Brentforda. Branio je čudesno i to je dovelo do interesa Arsenala i transfera u ljeto ove godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.NEPOBJEDIVI
Jel ovo Hule narodnjak?
0 0
Mel_Glupsonn
Tik tok lik
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi